Trei irakieni si un palestinian au fost depistati, duminica, de politistii de frontiera din cadrul Sectorului Sannicolau Mare, in timp ce intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos.

"Politistii de frontiera au observat patru persoane care se deplasau pe jos, pe camp, dinspre Serbia spre Romania, spre interiorul tarii. O patrula de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiasi sector a intervenit imediat si a retinut persoanele in cauza, in apropierea frontierei cu tara vecina, acestea fiind conduse la sediul Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, pentru cercetari", arata Roxana Costache, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Timisoara, intr-un comunicat difuzat duminica si citat de Agerpres.

In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca cei trei barbati - cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani - sunt din Irak si Palestina si nu aveau documente asupra lor. Acestia au declarat ca intentionau sa ajunga in tari din vestul Europei si s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste camp.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, cei patru barbati urmand sa fie predati unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrari Timis.

Totodata, au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie, arata sursa citata.