Dacian Ciolos a declarat vineri la Spitalul de Pediatrie din Pitesti ca ancheta nu a stabilit inca motivul care a dus la imbolnavirea a zeci de copii din judetul Arges. Premierul a cerut si masuri din partea ministrului Sanatatii pentru a rezolva problema de la Directia Sanitara Judeteana Arges, care a aflat din presa despre problema.

"Problema este circuitul informației, ce s-a petrecut când au ajuns copii la spital. Sunt câteva deficiențe care trebuie clarificate și reparate. Există o procedură de circulație a informației, m-a surprins că Direcția Sanitară Județeană a aflat din presă și nu din buna circulație a informației între spitalul de aici și cel de la București. Mă aștept ca dl ministru să ia măsuri ca regulile care există să fie respectate, nu mă aștept doar la o amendă. Aștept analiza domnului ministru, dincolo de a cădea capete, vreau să rezolvăm o problemă", a spus Ciolos.

Premierul a mai spus ca problemele grave ale copiilor au trecut: "am constatat si am înțeles că problemele grave au trecut. Copiii care sunt internați aici sunt într-o situație normală, nu mai avem acele cazuri grave. Mai sunt câțiva copii la București, la Spitalul Marie Curie, care sunt sub supraveghere. Probleme mari au trecut".