Medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti vor efectua, in perioada urmatoare, doar operatii pentru cazurile care reprezinta urgente, in conditiile in care in Sectia de Terapie Intensiva (ATI) sunt internati multi bolnavi cu gripa care au nevoie de suport ventilator, iar internarile pentru pacientii cu afectiuni cronice se suspenda temporar, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa emis, vineri, de SJU Ploiesti, avand in vedere numarul mare de pacienti internati in sectia ATI cu gripa, care necesita suport ventilator, s-a decis ca la nivelul acestei unitati sanitare sa fie efectuate interventii chirurgicale doar in cazul celor cu afectiuni acute care nu pot fi amanate.

De asemenea, conducerea spitalului a dat o dispozitie potrivit careia, din cauza gripei si a infectiilor respiratorii acute, se sisteaza temporar internarile pacientilor cu afectiuni cronice.

Conform SJU, un al patrulea pacient pentru care a fost confirmat virusul gripal a decedat la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului.