Antena 3 transmis mitingul de sustinere a postului cu multa vreme inainte de ora 15.00, cand a inceput oficial "intalnirea" vedetelor postului cu telespectatorii. Postul a folosit foarte multe cadre stranse cu participantii la miting (circa 5.000 la momentul maxim, majoritatea oameni in varsta).

Ce arata A3 pe TV cu putin timp inainte de miting si care era realitatea din piataFoto: Colaj foto
  • Citeste relatarea modului in care Antena 3 a prezentat propria manifestatie de langa Parlament

14.40 Promo: "Fii la putere. Antena 3 e aici","Astazi e ziua marii intalniri."

14.43 Sabina Iosub transmite din Piata Constitutiei, cu 20 de minute inainte de inceputul oficial al mitingului. Cadre foarte stranse, cu pensionari stransi in spatele Sabinei Iosub. Discutii cu Radu Tudor si canteretul Florin Ristei, ingrijorat ca poate omul nu-i poate vedea actul artistic la televizor. Imagini cu cateva zeci de oameni in fata scenei

14.50 Pauza cu promouri si invitatii ca oamenii sa iasa in strada. Foarte multe reclame (Dupa un alt calup difuzat cu doar 15 minute inainte)

15.00 Reincepe transmisia in direct. Divertisment: "Capatos si Dan negru sunt cu noi!" Plus Simona Gherghe. He he, buna ziua! Simona Gherghe vorbeste despre "arma celor de acasa", telecomanda.

15.02 Panorama de la joasa inaltime cu multimea, in split de ecran cu reporterita

15.05 Cadre cu oamenii stransi in fata scenei. Camera se invarte deasupra multimii

15.10 Aflam ca "in piata a venit Mihai" (Gadea - n.red.), a venit Mircea Badea. Reporterita ne anunta ca Mihai Gadea "e emotionat"

15.13 E citat Ion Ratiu. Telespectatorii sunt apoi anuntati ca "se striga si numele lui Mugur Ciuvica, a venit si domnia sa aici!"

15.15 Imaginile cu multimea sunt rapide si acopera doar o mica parte a Pietei Constitutiei. Imaginile sugereaza ca e foarte multa lume prezenta. Potrivit reporterilor HotNews.ro, cu cateva minute inainte venise dinspre Izvor un grup compact de 400-500 de oameni.

15.17 Cadre stranse, panoramare de la mica inaltime ce sugereaza ca e foarte multa lume stransa, imagini cu vedetele stranse pe scena montata in Piata Constitutiei. "A venit momentul sa oprim abuzurile!" si "Impreuna suntem tot aici si mai departe mergem impreuna. Forta noastra esti tu"

15.18 Mihai Gadea striga din rarunchi "Antena 3 e aici" Lumea striga "Libertate!" Pe chipurile vedetelor celor cinci posturi ale Intact se citeste o emotie veritabila (una a varsat lacrimi, alta si-a muscat buza) si o indarjire de neoprit, caci "astazi e vorba despre libertate". Alaturi de vedete e si Stegarul Dac! striga Mihai Gadea. "Romania vrea libertate!"

15.22 Cand o fata incepe sa cante "Acum ori niciodata", dintre batranii stransi in fata scenei se ridica doua maini cu un smartphone, sa-i filmeze pe Mircea Badea si Adrian Ursu cu priviri sobre, darze, dar triste. Mihai Gadea zambeste multimii

15.30 Mircea Badea ii indeamna pe spectatori sa ii aplaude pe jandarmi si ii indeamna sa nu raspunda la eventualele provocari, tinand cont de fortele raului din Romania, cum zice Mihai Gadea cu zambetul pe buze. Imediat, emotie: pe scena intra Razvan si Dani, dornic sa multumeasca si "sa fim alaturi de dumneavoastra".

15.32 Lumea isi striga, fericita, prenumele, la indemnul lui Razvan si Dani. Cei doi vor un raspuns "pana diseara": "Ce facem de luni incolo?"

15.35 Au fost prinsi in cadru probabil toti nepoteii veniti la miting.

15.38 Cineva de pe scena remarca faptul ca "in spate" sunt si generatii tinere. Este salutata Moldova "prezenta aici"

15.40 Pe scena e pregatit un moment de reclama pentru viitorul post Intact, Happy Channel, care va inlocui Euforia. Pe scena intra CRBL, curios sa vada cine din multime e mandru ca e roman

15.44 CRBL le canta telespectatorilor, multi varstinici, despre cum e mandru ca e roman si ceva despre cautari pe Google.

15.48 Imaginile sugereaza ca piata e plina. Potrivit reporterilor HotNews.ro, la miting erau prezenti circa 5.000 de oameni

15.50 Publicul recitalului CRBL de mai devreme:

15.52 Reclama la Happy Channel, fostul Euforia. Actrita Carmen Tanase: un canal care se adreseaza in special doamnelor, dar si domnilor, un post care invata doamnele sa fie puternice si domnilor, atentie, domnilor!

15.57 Andreea Berecleanu le spune miilor de oameni din piata "Stiu la ce ora ati venit. Ati venit la 12.00" Cu jumatate de ora inainte ca manifestatia sa inceapa oficial, in piata erau fusesera 300 de oameni.

16.06 Un artist le canta oamenilor ca a inselat destine si ca ii pare rau: "Nimeni nu-i perfect langa tine". Razvan de la Razvan si Dani intareste ca nimeni nu-i perfect si nici Antenele n-au afirmat acest lucru despre ele vreodata

16.10 Mircea Badea: "Ne infrange ploaia? Nu!!! Sa ne facem ca nu ploua! (...) Dana Grecu a venit la mine si era in lacrimi" ca cineva ii daduse un bilet cu "Iertare dna Rarinca"

16.12 Incepe faza de protest: "E cineva aici care crede in libertate? Daaaa!!! (...) E cineva aici care doreste sa urce pe scena Mugur Ciuvica? Daaaa!!!"

  • Mugur Ciuvica raspunde ce-o sa se intample de luni: Avem aici, la cateva sute de metri, SRI-ul. Sa-l intrebam pe generalul Coldea ce se intampla de luni! Generalul Coldea zice ca a trimis ANAF-ul sa nu mai existe Antena 3 de luni!
  • Multimea striga UAAAAA.
  • Ciuvica spune de Basescu si Macovei ca vor protest si Coldea vrea sa mearga acolo, via Stirbei Voda sa o ia si pe Kovesi.
  • Multimea: UAAAAAAAA!! UAAAAA!!! UAAAA!! Ru-si-ne, ru-si-ne!!!!
  • Ciuvica: Daca n-ati fi fost voi la Cotroceni, Antena 3 era inchisa de un an si jumatate!
  • Multimea: Libertate! Libertate!
  • Mircea Badea: Nu-mi pasa ce se intampla luni, ci ca suntem aici cu dvs!
  • Mihai Gadea: Ploua atat de frumos astazi!

16.20 Mihai Morar vorbeste despre Constantin Brancusi, care spunea "Iubirea cheama iubire!" Inca un cadru cu o tanara fata din multime. Pe tot parcursul transmisiei, camerele au vanat tinerii din multime. Au fost mai multi decat nepoteii.

16.22 Cadre multe cu multimea, care s-a marit considerabil. Vedetele insista ca sunt foarte multi oameni in piata. Mihai Morar nu are insa iubire pentru cei din restul presei care se iau de "ridurile acestei doamne" (arata catre o doamna).

16.30 Un tanar este "extras din multime" si adus la microfon. Tanarul spune ca a venit pentru ca "sunteti cel mai mare trust de presa din Romania". A trait dragoste si unitate la manifestatia Antena 3. Reporterita intreaba oamenii daca simt ca Antenele ii iubesc, dar nu asteapta un raspuns. Oamenii de la microfoane au multe de spus, in special multumiri. Cineva din multime striga "La multi ani!"

16.32 A venit de la emisiune si Adriana Bahmuteanu, suntem informati. Mihai Morar spune ca n-ar fi avut curajul si obrazul sa urce pe scena daca ar fi stiut ca apara o cauza nedreapta, caci tatal lui i-a spus "ai grija, sa nu ma faci de rusine". Lumea striga "Libertate!" Sunt salutati si "cei care au ajuns acasa dupa o saptamana grea si iubesc libertatea". Vedetele coboara in multime si dau mana cu cetatenii, spun ca li s-a spus ca sunt iubiti si ca la randul lor iubesc: "Voi stiti ce inseamna ca VA IUBIM???!! Stiti ce inseamna CA VA IUBIM???"

16.36 Mircea Badea intreaba doi domni de ce au venit: "Pentru libertate!" "Pentru ca va respectam!" Vedeta se intoarce pe scena.

16.42 Radu Tudor povesteste problemele pe care le-a avut la Revolutie cu Securitatea, spune ca a vazut multe, trece prin multumiri catre multime si spune ca a primit mesaje din interiorul tuturor institutiilor din jurul Pietei Constitutiei care spun ca "Antena 3 e aici!"

16.47 Adrian Ursu: Putem sa dam abuzul afara din tara? Multimea: Daaaa!! Adrian Ursu: Mai poate javra ordinara sa se intoarca? Multimea: Nuuu! Adrian Ursu: Iesi afara, javra ordinara. Dreptate-libertate x3 (...) Puterea noastra esti tu! Forza tu!

16.49 Inca o vedeta a Antenelor este prezentata: Ilie Serbanescu! Emotia i se citeste pe chip:

16.52 Dana Grecu incepe din nou sa strige, sacadat si repetat, cu ferovare religioasa, cat de mult iubeste publicul. Antena nu ingenuncheaza in fata nimanui, dar ea ingenuncheaza in fata publicului. Vedeta ingenuncheaza. Ea ii iubeste pe spectatori.

17.03 Carmen Avram plange si vorbeste despre Romania impartita in doua, in care "noi, din Romania asta, ii intelegem pe cei din Romania cealalta". Carmen Avram: "Nu va place Antena 3? Nu-i nimic. In 1989 ati castigat dreptul de a nu va place ceva (...) Romania e si aici, e a tuturor" Multimea striga "Libertate!" Carmen Avram: "Am venit astazi sa cerem diversitate de opinie! (...) E o rautate, un pericol mare ce se intampla acum. Daca Antena 3 ar disparea, ati fi mai fericiti, mai bogati?" Multimea raspunde: "Nuuuu!" Carmen Avram vorbeste si plange. Isi cere scuze ca a zis acum trei seri ca vrea sa-si dea "demisia din tara mea": "Eram coplesita!" Mai vorbeste putin. Multimea conchide: "Jos Mafia!"

17.08 Mihai Gadea anunta ca Antena are pregatite "dezvaluiri uriase", iar ceea ce se intampla acum se intampla pentru ca aceste lucruri "sa nu iasa". Face apel la unitate, vorbeste despre tatal lui. Un domn din multime are lacrimi. Seful Antena 3 cere oamenilor sa se ia de mana, sa arate ca sunt inlantuiti, "dar nu de catuse". Oamenii se executa si striga: "Libertate!" Gadea spune ca e o imagine frumoasa si multumeste din nou.

17.13 Multumiri pentru jurnalisti din afara trustului, sunt enumerati: Victor Ciutacu, Rares Bogdan, Cornel Nistorescu, Marius Ghilezan, Bogdan Chirieac, Dragos Patraru, Patrick Andre de Hillerin, Andreea Cretulescu. Apoi vorbeste Oana Stancu, cea care "a preferat sa plece de la un post de televiziune inainte sa fie calcata in picioare". Oana Stancu: "Noi, aici, la Antena 3 facem presa libera, pentru ca nu am luat bani de la Mafie, nu am pupat pe nimeni acolo unde se vroia pupat, pentru ca ne-am facut meseria pentru aceasta tara." Oanei Stancu ii tremura vocea de emotie. Ii multumeste unei doamne, doamna Severin de la Ploiesti, care a venit aici de ziua ei. Oana Stancu multumeste din nou si incheie: "Doamne ajuta!"

17.23 Mirela Vaida de la "Mireasa pentru fiul meu" are voce si mai asteapta un bebelus, ne anunta Mihai Gadea. O sa cante "Simply the best" pentru ca publicul Antenei 3 este "simply the best"

17.25 Mirela Vaida canta. Striga publicului "Impreuna!" Publicul nu pare dispus sa cante, dar aplauda pe ritm. In imagini, multe doamne zambesc. Mai multi oameni aplauda la final, iar vedeta multumeste.

17.30 Mihai Gadea intreaba publicul in numele lui Mugur Ciuvica: Mai vreti sa ne plimbam? Multimea raspunde: "Daaaa" Ciuvica intervine: "Zic securistii ca sunteti putini si batrani" si ii invita pe oameni sa se plimbe din nou peste doua saptamani, sa "ii numere securistii". Ciuvica sustine in fata spectatorilor, transmis in direct si pe post: Camelia Bogdan l-a rugat azi pe generalul Coldea sa-i repare reputatia. (...) Acesti oameni au facut posibila actiunea stalinista de saptamana asta. Nu o sa se lase, o sa incerce in continuare sa inchida Antena 3. Dar nu vor putea pentru ca sustinatorii Antenei sunt aici si vor fi in continuare in strada

17.33 La multi ani pentru Irina Loghin. Vedetele ii canta. Multimea scandeaza: "La-multi-ani! La-multi-ani!" Si pe Irina Loghin o iubesc toti, spune Mihai Gadea.Irina Loghin intoarce amabilitatea: "Sunteti hrana sufleteasca, terapie pentru suflet" Canta un cantec patriotic cu romani care sa fie fericiti, care sa traiasca mult mai bine fara lacrimi si suspine. "Nu mai plange, Romanie!" Sunt filmati spectatori care plang. Versurile continua cu painea din cuptor, mama langa prunci, Romania mea. "Sa inaltam cu mandrie steagul tricolor..."

17.38 Urmeaza inca un cantec, despre romanul rabdator. La un protest despre ANAF care da ragaz Antenelor doar cinci zile. Se incinge o mica hora in jurul unui barbat in scaun cu rotile, hora la care se inlantuie si Sandra Stoicescu.

17.41 Reia pasaje din primul cantec. E lent, nu mai e nicio hora.

17.45 Mihai Gadea si Mircea Badea dau semnul ca se apropie de sfarsit: A fost o prima iesire in strada, nu un protest. Vor urma si altele. Multumiri pentru modul civilizat in care s-a desfasurat manifestarea. Mihai Gadea: "Daca va fi nevoie, ne vom vedea mereu!"

17.48 Mihai Gadea spune ca la National Prayer Breakfast s-a rugat pentru cei de acasa, cei care "ne urmaresc". "Cu dumnezeu inainte si cred ca vom reusi!"

17.50 S-a terminat. Mircea Badea: "Incet, incet, cu calm, va rugam..." Inca un imn-parodie sub sigla "facemvirale", poze frumoase de la eveniment, sigla Antena 3, reclama la Urinal.