Asociatia Studentilor din Universitatea "Transilvania" (ASUT) Brasov il acuza pe seful Biroului de Politie pentru Centrul Univeristar, Teodor Cojocaru, ca ar agasa studentele, intrand in camere "pentru a se informa" si ca ar avea un "vocabular nu tocmai potrivit".

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Asociatia Studentilor din Universitatea "Transilvania" (ASUT) Brasov, seful Biroului de Politie pentru centrul Univeristar Brasov, Teodor Cojocaru, "a avut mai multe derapaje de la atributiile prevazute de fisa postului acestuia", in sensul ca "agasa studente cazate in caminele studentesti" si ca "avea un vocabular nu tocmai potrivit fata de studenti si de subalternii sai", transmite Mediafax.

In plus, studentii spun ca Teodor Cojocaru a solicitat conducerii Universitatii "Transilvania" acces pentru monitorizarea camerelor de supraveghere amplasate in camin, care initial i-a fost permis, apoi i-a fost respins ca urmare a reclamatiilor facute de studenti.

Totodata, studentii mai reclama faptul ca Teodor Cojocaru ar intra in camerele de camin fara acordul studentilor cazati, in special in camerele studentelor "cu scopul de 'informare' sau doar de 'a face cunostinta'".

"Chiar daca ASUT a cerut atat Universitatii Transilvania Brasov, cat si Politiei Municipiului Brasov temperarea/atragerea masurilor care se impun, doar conducerea Universitatii a avut o reactie, aceea de a restrictiona accesul in a monitoriza camerele de supraveghere din caminele studentesti sau de a-l informa asupra anormalitatii de a intra in camerele studentilor fara acordul acestora", se arata in comunicatul citat.

In replica, Universitatea "Transilvania" Brasov sustine, intr-un comunicat transmis vineri, ca sistemul de supravhegere video a fost montat "exclusiv cu scopul supravegherii intrarilor, a holurilor comune (de intrare) si a unor zone adiacente, mai putin circulate, din spatele unor camine" si pentru siguranta studentilor.

"Sistemul de supraveghere video existent in caminele studentesti a fost montat in anul 2007, ca urmare a deciziei luate de conducerea universitatii impreuna cu studentii cazati in camine, exclusiv cu scopul supravegherii intrarilor, a holurilor comune (de intrare) si a unor zone adiacente, mai putin circulate, din spatele unor camine. Acest proiect tehnic, avizat si de Politie, s-a considerat a fi benefic pentru siguranta studentilor cazati in camine. Toate aceste zone sunt semnalizate prin eticheta "Zona supravegheata video". In ultimii ani, la cererea unor administratori, au mai fost montate patru camere in holuri care nu aveau supraveghere video", arata conducerea Universitatii "Transilvania" Brasov.

De asemenea, conducerea Universitatii precizeaza ca inregistrarile care au fost puse la dispozitia Politiei de campus s-au eliberat "numai in urma unor cereri oficiale depuse la Directia General Administrativa, pentru rezolvarea unor anchete in legatura cu infractiuni semnalate de studenti" si ca "prin functionarea acestui sistem de supraveghere video nu a fost incalcat dreptul legal la intimitate si la viata privata al niciunui student".

Comunicatul ASUP Brasov a venit in urma unui alt comunicat de joi al Sindicatului National a Agentilor de Politie, care ii cerea in mod public sefului IPJ Brasov, chestorul Ioan Aron, sa isi dea demisia in urma cazului Marian Godina, insa sustinea si ca in campusul universitar Brasov, seful politiei Brasov "si-a permis, impreuna cu administratorul, sa monteze camere de supraveghere video si micofoane, sa urmareasca studentii fara drept si chiar sa exercite presiuni asupra unor studente pe baza inregistrarilor".

Reprezentantii Politiei Brasov nu au putut fi contactati pentru a comenta afirmatiile Asociatiei Studentilor din Universitatea "Transilvania".