Primaria Capitalei nu vrea sa isi asume redeschiderea Arenei Nationale pe "propria raspundere" pana cand nu va exista o solutie legala clara care sa permita, din nou, organizarea competitiilor sportive, a declarat, vineri, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al PMB, Alexandru Ichim.

Suporteri romani pe Arena NationalaFoto: HotNews / Dan Popescu

"Ieri a avut loc o intalnire la Ministerul Dezvoltarii la care au participat si reprezentantii ISU. S-au ridicat doua probleme: masurile de siguranta care pot fi luate pentru organizarea evenimentelor si forma legala de redeschidere a Arenei Nationale", a spus Ichim.

De asemenea, el a adaugat ca pana in acest moment situatia Arenei Nationale a ramas neschimbata, neexistand inca o autorizatie de securitate la incendiu, asa cum prevede legea.

In aceste conditii, s-a discutat in cadrul intalnirii de joi, 18 ianuarie, redeschiderea stadionului doar cu asumarea "pe propria raspundere" a Primariei Generale.

Acest lucru, a spus Ichim, inseamna printre altele suplimentarea fortelor de ordine, control sporit al spectatorilor si un numar mai mic de participanti la competitiile sportive care s-ar putea desfasura aici.

"Chiar si asa ramane o problema de fond. Redeschiderea stadionului fara autorizatie inseamna o incalcare a legii pe care primarul general, Razvan Sava, nu vrea sa si-o asume. PMB va lua in discutie redeschiderea stadionului doar daca se gaseste o solutie legala", a mai declarat, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al PMB.

Arena Nationala va putea fi folosita pe propria raspundere de Primaria Capitalei si Federatia Romana de Fotbal pentru desfasurarea de competitii sportive pana la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, dupa ce modificarile aduse OG 52/2015 vor intra in vigoare, au precizat seful IGSU, generalul Ovidiu Vasilica, si adjunctul acestuia, colonelul Benone Duduc, joi, in urma unei vizite la stadion