Curtea de Apel Timisoara (CAT) a respins, vineri, solicitarea autoritatilor SUA de extradare a lui Lazar Marcel Lehel, care a violat corespondenta electronica a mai multor personalitati americane, cel mai mediatizat caz fiind al lui Colin Powell, transmite Agerpres.

In Incheierea pe scurt a CAT, magistratii arata ca 'in temeiul art. 52 alin. 7 rap. la art. 58 alin. 4 si 6 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea cu statele membre ale Uniunii Europene si art. 13 rap. la art. 14 alin. 1 din Tratatul de extradare dintre Romania si Statele Unite ale Americii, semnat la Bucuresti la 10 septembrie 2007, ratificat prin Legea nr. 111/2008, respinge cererea formulata de autoritatile din Statele Unite ale Americii, privind predarea temporara a persoanei solicitate Lazar Marcel Lehel. Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu contestatie in 5 zile de la pronuntare'.

La termenul de vineri, Lazar nu a fost prezent in sala de judecata, acesta fiind detinut in Penitenciarul Arad.

FBI-ul a cerut oficial extradarea lui Marcel Lazar Lehel, alias Guccifer, pentru a raspunde in fata unui tribunal din Statele Unite ale Americii pentru ca ar fi spart conturile de e-mail ale unor personalitati si ar fi dezvaluit corespondenta lor privata.