Un barbat de 33 de ani care a traversat inot raul Prut, imbracat in costum de scafandru, incercand astfel sa introduca ilegal in Romania, din Ucraina, mai multe colete cu tigari, a intrat in soc hipotermic si a avut nevoie de ingrijiri medicale, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera, Minodora Racnea, citata de Agerpres.

Potrivit acestuia, politistii de frontiera l-au retinut pe malul apei, insa la scurt timp dupa prinderea acestuia au observat ca barbatul intra in soc hipotermic, motiv pentru care a fost solicitata o ambulanta care l-a transportat la spital.

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Darabani l-au identificat pe contrabandist cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte. Acesta a fost observat in momentul care trecea inot raul Prut, din Ucraina in Romania, avand asupra sa mai multe colete invelite in folie neagra.

Imediat, echipajul Politiei de Frontiera Darabani s-a deplasat la fata locului pentru identificarea celui in cauza.

In zona au fost descoperite 15 colete, care contineau 7 500 pachete cu tigari, cu timbru de acciza Republica Ucraina, in valoare de aproximativ 90 000 lei.

Politistii de frontiera au informat autoritatile din tara vecina in vederea cercetarii in comun a evenimentului si au intocmit actele procedurale sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat.