Sapte copii din Arges dintre cei care au suferit puternice infectii digestive sunt inca internati la Spitalul de Urgenta pentru Copii "Marie Curie" din Bucuresti, au anuntat vineri repezentantii unitatii medicale. Trei dintre copii sunt inca la Terapie Intensiva si au o evolutie stationara.

"Si ei fac dializa. Primesc o mica cantitate de mancare pe cale orala", a explicat Mihaela Balgradean, sefa Sectiei de Nefrologie a spitalului, intr-o declaratie de presa.

Patru sunt tratati la sectia de Nefrologie. Doi dintre ei au o evolutie buna, doi fac insa dializa, a mai spus Balgradean.

Urmatoarele externari se vor face pe etape pentru ca tratamentul are niste etape care dureaza, a explicat medicul.

"Nu putem sa-i externam cata vreme au inca nevoie de monitorizare clinica. Fiecare are alta forma de boala. Putem spune ca pericolul vital a trecut pentru toti”, a declarat Mihaela Balgradean.

”Aceasta boala are legatura cu anumite alimente, cu modul lor de igiena si este necesar spalatul mainilor inaintea folosirii unor alimente precum carnea, ouale, branza. Carnea trebuie fiarta 3-4 ore cel putin inainte de a fi preparata. Laptele trebuie, la fel, fiert. Fructele si legumele trebuie foarte atent spalate. Trebuie tinute in apa o perioada mai lunga de timp, pentru ca sarurile sa iasa din aceste alimente”, a mai spus Balgradean.

Copiii sunt din Arges si fusesera internati in Capitala cu infectii digestive puternice provocate de Ecoli sau de rotavirus. Trei din cei 12 bebelusi internati initial au murit.