Bogdan Oprea, fost consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale, fiind purtator de cuvant al fostului presedinte Traian Basescu, critica intr-o postare pe Facebook declaratiile facute miercuri de presedintele Klaus Iohannis in sprijinul Antena 3, afirmand ca seful statului "s-a autosuspendat astazi din functia de presedinte al Romaniei si a predat mandatul la picioarele Antenei 3".

Bogdan OpreaFoto: AGERPRES

"Pana acum am decis sa nu am nicio luare publica de cuvant din respect pentru institutia presedintelui Romaniei, institutie pentru care am lucrat si in slujba careia mi-am pus aproape trei ani de viata, mai presus de familie, de prieteni si de orice altceva. Am zis sa-i ofer lui Klaus Iohannis un timp rezonabil sa inteleaga ce inseamna functia pe care o are, care sunt responsabilitatile, prerogativele si instrumentele unui presedinte si, mai ales, puterea pe care o are si pe care o poate pune in slujba Romaniei sau impotriva ei. Au trecut 14 luni de cand este in functie si nu a dovedit decat ca este un presedinte-calator si un presedinte-sovaitor", afirma Oprea in mesajul postat pe Facebook.

"Astazi, Klaus Iohannis a dovedit si ca este sustinatorul celui mai toxic grup de interese care a "cangrenizat" Romania in lunga ei istorie. Klaus Iohannis s-a autosuspendat din functia de presedinte al Romaniei si a predat mandatul la picioarele Antenei 3. Dan Voiculescu, hotii si turnatorii dovediti de lege, santajistii de studio TV si politicienii de paie au ajuns astazi, in sfarsit, la Cotroceni", a mai scris acesta.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, ca abordarea ANAF in cazul televiziunilor Antena Group este "heirupsita", "nepotrivita" si ca "libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative".

Postarea lui Bogdan Oprea pe Facebook:

Ziua în care Antena 3 a devenit președintele României

Am auzit oare bine ce a spus klaus iohannis (!) adineauri, referitor la cazul „Antena 3”: „Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare «heirupistă» din partea ANAF-ului mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă.”?!?

Aveam informații despre ce se întâmplă la Cotroceni în mandatul noului președinte, am avut chiar eu, personal, niște discuții absolut incredibile cu reprezentanți la cel mai înalt nivel ai Administrației Prezidențiale, am fost șocat când i-am auzit ce îmi propun, am crezut că sunt situații izolate și, mai ales, am sperat că nu reprezintă viziunea președintelui României.

Am urmărit cum președintele României pleacă aproape o lună în concediu în Florida...

Am privit uluit săptămâna trecută cum a stat 5 zile în vizită în Germania ca să aibă 4 întâlniri oficiale, niciuna cu cancelarul Angela Merkel, care, însă, și-a făcut timp pentru o întrevedere cu George Clooney și soția lui ca să vorbească despre criza refugiaților!!!, dar nu și cu președintele României, etnic german, printre altele...

Am văzut cum, la Conferința de Securitate de la München de săptămâna trecută, președintele României nici nu a pomenit numele Rusiei, țara care anexează teritorii suverane ale altor state la 300 km de frontiera României și care deține trupe militare uitate de Hrușciov în Transnistria, relicve ale Celui de-al doilea război mondial, aflate astăzi la doar 160 km depărtare de Iași.

L-am văzut pe șeful Cancelariei Președintelui României în vizite oficiale plimbându-se la braț cu Mihai Gâdea prin Europa și, ciudată coincidență, în același timp prin Statele Unite...

Până acum am decis să nu am nicio luare publică de cuvânt din respect pentru instituția președintelui României, instituție pentru care am lucrat și în slujba căreia mi-am pus aproape trei ani de viața, mai presus de familie, de prieteni și de orice altceva. Am zis să-i ofer lui Klaus Iohannis un timp rezonabil să înțeleagă ce înseamnă funcția pe care o are, care sunt responsabilitățile, prerogativele și instrumentele unui președinte și, mai ales, puterea pe care o are și pe care o poate pune în slujba României sau împotriva ei. Au trecut 14 luni de când este în funcție și nu a dovedit decât că este un președinte-călător și un președinte-șovăitor.

Astăzi, Klaus Iohannis a dovedit și că este susținătorul celui mai toxic grup de interese care a „cangrenizat” România în lunga ei istorie. Klaus Iohannis s-a autosuspendat din funcția de președinte al României și a predat mandatul la picioarele Antenei 3. Dan Voiculescu, hoții și turnătorii dovediți de lege, șantajiștii de studio TV și politicienii de paie au ajuns astăzi, în sfârșit, la Cotroceni.