Ambasada Statelor Unite la Bucuresti afirma, in raspunsul la o solicitare Agerpres privind voturile Parlamentului pe cazul deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, ca reducerea coruptiei este esentiala pentru dezvoltarea si securitatea Romaniei si nu ar trebui sa se abuzeze de imunitatea parlamentara pentru a fi protejati indivizi de responsabilitate.

'Desi nu comentam cazuri individuale, un principiu de baza al democratiei este ca toti oamenii sunt egali in fata legii. Nu ar trebui sa se abuzeze de imunitatea parlamentara pentru a-i proteja pe indivizi de responsabilitate. Investigatiile in cazurile de coruptie ar trebui sa fie lasate sa se desfasoare, astfel incat justitia sa se poata realiza in mod corespunzator', se afirma in pozitia Ambasadei SUA transmisa AGERPRES.

Miercuri, plenul Camerei Deputatilor a respins cererile DNA pentru incuviintarea retinerii si arestarii deputatului PSD Madalin Voicu. In cazul deputatului Nicolae Paun, a fost aprobata retinerea, insa ulterior sedinta Camerei a fost suspendata din lipsa de cvorum. A doua cerere pentru Paun, privind arestarea, va fi dezbatuta si votata miercurea viitoare. Cei doi sunt acuzati de comiterea mai multor infractiuni de coruptie.