Premierul Dacian Ciolos a "condamnat" modul in care ANAF a actionat in cazul sediilor Antena 1 si 3, dupa ce Fiscul a trimis o notificare celor doua televiziuni in care le cerea sa evacueze cladirea din soseaua Bucuresti - Ploiesti, confiscata de stat in 2014 prin decizia definitiva a justitiei in dosarul ICA - Dan Voiculescu.

Dacian CiolosFoto: Agerpres/AP

"Vreau sa separ modul in care a actionat ANAF, pe care l-am condamnat si i-am atras atentia sefului interimar al ANAF ca aceste reflexe trebuie sa dispara din toate institutiile care actioneaza cu cetatenii. Nu voi accepta din partea niciunei institutii astfel de comportamente", a spus Dacian Ciolos, in cadrul unei dezbateri pe aceasta tema organizata la Senat.

Primul ministru a precizat ca somatia ANAF "nu inseamna ca dupa cele 5 zile cei care sunt acolo vor fi evacuati cu forta", in conditiile in care au "dreptul sa conteste aceasta solicitare a ANAF".

"Nu se pune problema fizic acum ca in 5 zile Antenele sa paraseasca sediul", a spus acesta, subliniind in acelasi timp ca "procedura trebuia inceputa" deoarece "lucrurile treneaza de mai multa vreme".

"Si eu imi doresc ca Antenele sa continue sa emita din respect pentru dreptul la libera exprimare", a mai spus Ciolos.

Reamintim ca, luni, ANAF a notificat luni Antena 3 si Antena 1 sa evacueze sediul din soseaua Bucuresti - Ploiesti in termen de cinci zile lucratoare.

Justitia a dispus in 2014, prin sentinta definitiva in dosarul ICA in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare, confiscarea imobilului situat in soseaua Bucuresti - Ploiesti, nr. 25 - 27, adica exact imobilul in care functioneaza Antena 3. De asemenea, Curtea a dispus confiscarea imobilului din Strada Girlei, acolo unde are sediul holdingul Grivco, fondat de Dan Voiculescu si cedat fiicelor sale.