Premierul Dacian Ciolos a precizat ca, in ceea ce priveste ridicarea MCV pentru Romania, "lucrurile merg in directia buna", informeaza Agerpres.

"Pana acum s-a ezitat sa fie expusa public ideea aceasta de separare dintre Romania si Bulgaria. Se accepta clar ideea ca, da, ultimele rapoarte ale Romaniei sunt rapoarte pozitive. Nu va ascund ca, dincolo de momentul in care se va lua decizia, modul in care va decurge campania electorala si in care vor decurge alegerile si rezultatul alegerilor parlamentare va fi un test - nu unul formal - de responsabilitate din partea Romaniei, a societatii romanesti (...) si, sigur, a clasei politice", a spus Ciolos intr-o discutie cu jurnalistii la Bruxelles.

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, si-a exprimat, luni, convingerea ca, in timpul mandatului actualei Comisii, Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) se va finaliza in cazul Romaniei.

"I-am spus inca o data domnului prim-ministru ca sunt convins ca in timpul mandatului Comisiei mele o sa punem capat Mecanismului MCV. Nu exista o legatura stransa intre ceea ce eu as spune cazul Bulgariei si cazul Romaniei. Cele doua cazuri sunt separate. Daca Romania o ia inaintea amicilor nostri bulgari, prietenilor bulgari, evident ca mecanismul se va incheia daca Romania mentine nivelul de punere in practica actual al asteptarilor Comisiei Europene si din partea statelor membre atunci acest lucru se va intampla", a spus Juncker, care a sustinut declaratii comune de presa cu premierul Dacian Ciolos la Bruxelles.