Premierul Dacian Ciolos a confirmat ca va merge miercuri, in plenul Senatului, dar a precizat ca nici el, si nici ministrul de finante nu au fost intrebati de ANAF privind cazul Antenelor si ca, in acest context, nu are ce explicatii sa dea pentru deciziile pe care le ia un responsabil al unei agentii "care e in subordinea guvernului, dar care nu trebuie sa ceara aprobarea guvernului pentru anumite decizii", informeaza Agerpres.

Dacian CiolosFoto: gov.ro

"Sa nu cerem guvernului independent, in cateva luni de zile, sa rezolve probleme care au fost lasate in asteptare de ani de zile, inclusiv chestiunea cu Antena 3 (...) E o decizie judecatoreasca acolo si ANAF-ul s-a trezit fix acuma sa o scoata, pe ultima suta, fara sa intrebe pe nimeni. Eu nu am fost intrebat. Nici eu, nici doamna ministru de Finante - nu ca trebuia sa fim informati formal - presedintele ANAF decide cum aplica legea, trebuia sa o aplice mai demult (...) a decis sa o aplice fara sa ma informeze asa incat nu am eu ce explicatii sa dau pentru deciziile pe care le ia un responsabil al unei agentii care e in subordinea guvernului, dar care nu trebuie sa ceara aprobarea guvernului pentru anumite decizii", a spus Ciolos, marti, la Bruxelles, intr-o discutie cu jurnalistii.

Intrebat de ce se duce, in aceste conditii, miercuri, la Senat, premierul Dacian Ciolos a raspuns: "Ma duc pentru ca presedintele Senatului m-a invitat. Am cerut o informare si din partea ANAF-ului legat de contextul in care s-a luat decizia asta.(...) Eu pot sa inteleg ca in 5 zile e greu sa-ti muti lucrurile, pe de alta parte, nu am decis eu lucrul asta si nu eu am pus in lege termenul acela de 5 zile".