Procurorul general interimar Bogdan Licu a anuntat, marti, ca se va redeschide urmarirea penala in dosarul Basescu - Firea, dupa ce medierea a esuat, fostul presedinte declarand ulterior ca decizia "nu il incurca si nu il sperie" transmite Agerpres.

''Ieri (n.r. luni) a fost depus la sediul Parchetului procesul verbal prin care suntem incunostintati ca medierea a esuat si, prin urmare, procurorul va redeschide urmarirea penala in cauza si va continua cercetarile'', a afirmat Bogdan Licu, la sosirea la CSM.

Intrebat daca va urma trimiterea fostului presedinte Traian Basescu in judecata, el a precizat ca nu se poate antepronunta si ca procurorul de caz ''este stapan pe solutie''.

''Eu spun ce urmeaza sa fie facut, si anume sa se redeschida urmarirea penala in cauza'', a adaugat Licu.

Referitor la celelalte dosare ale lui Traian Basescu, seful interimar al Ministerului Public a spus ca s-au facut cercetari in mai multe cauze, dand ca exemplu ''Cazul Casuneanu'' si ''Casa din Mihaileanu''.

''S-au efectuat cercetari, s-au depus inscrisuri, au fost audiati martori. Cercetarile continua'', a mai spus Licu.

Traian Basescu, a declarat marti ca nu il sperie redeschiderea urmaririi penale in dosarul in care senatorul Gabriela Firea il acuza de santaj, el adaugand ca isi va sustine cauza in instanta.

"S-a si redeschis. Nu ma incurca si nu ma sperie. O sa mergem in instanta, foarte probabil", a afirmat Traian Basescu, marti, intr-o conferinta de presa, intrebat cum comenteaza anuntul procurorului general interimar.

Despre varianta ca speta sa fie inchisa in cazul in care si-ar fi cerut scuze public Gabrielei Firea, presedintele MP a spus: "Ceri scuze public cand exista o fapta".