Andreea Maria Patrascu, sotia sirianului gasit mort in portbagajul unei masini parcate pe soseaua Pantelimon din Capitala, si amantul acesteia, Alfons Gabriel Arhire, au fost condamnati luni de Tribunalul Bucuresti la detentie pe viata, informeaza Agerpres. Decizia instantei nu este insa definitiva.

Andreea Maria Patrascu si Alfons Gabriel Arhire au fost retinuti in aprilie 2015, ei fiind acuzati ca l-au omorat in luna decembrie 2014 pe sirianul Haj Saleh Moustafa.

Din cercetari a rezultat ca Andreea Patrascu i-a administrat sotului ei o cantitate mare de diazepam, medicament care are efect tranchilizant. Cu ajutorul lui Arhire, femeia a pus corpul sirianului intr-o geanta, in portbagajul unei masini cu numar de Constanta, autoturismul fiind apoi parcat pe soseaua Pantelimon, in apropiere de Sectia 9 de Politie. Cadavrul lui Haj Saleh Moustafa a fost gasit pe 8 aprilie 2015, intr-o stare avansata de putrefactie.

Andreea Patrascu si Gabriel Arhire si-au recunoscut vina in fata anchetatorilor si au dat detalii despre cum au ajuns sa savarseasca aceasta crima.

Astfel, Haj Saleh Moustafa si Maria Andreea Patrascu s-au casatorit in 1996, dar mariajul lor a fost afectat de numeroase neintelegeri, generate si de infidelitatile sirianului. In septembrie 2014, femeia l-a cunoscut pe Alfons Gabriel Arhire, prin intermediul unei retele de socializare, intre cei doi legandu-se o relatie.

Prin decembrie 2014, femeia spune ca a descoperit in telefonul sotului mai multe mesaje pe care acesta le schimbase cu o femeie - "Karina", despre care a dedus ca ar fi o amanta pe care sirianul o avea la Constanta. La acel moment, cei doi soti au avut o discutie aprinsa, motiv pentru care Andreea Patrascu l-a sunat pe Alfons Gabriel Arhire si i-a dezvaluit continutul mesajelor din telefon. Ulterior, cei doi au pus la cale uciderea sirianului si au sperat ca principalii suspecti vor fi reprezentatii unor firme din domeniul hotelier, la care Haj Saleh Moustafa avea niste datorii.

In timpul anchetei, Alfons Gabriel Arhire a sustinut ca omorul a fost comis "din dragoste", insa femeia a declarat ca, dupa ce a citit mesajele dintre sirian si amanta lui, se "temea" pentru viata ei, mai ales ca sirianul ar fi fost un om violent, care o batea des.

"Cei doi au aplicat produse medicamentoase victimei, cu efect tranchilizant, dupa care asupra acesteia au fost efectuate acte de violenta care au condus la deces. Amantul a participat si el la comiterea infractiunii, cei doi sunt coautori la savarsirea infractiunii de omor", declara in aprilie 2015 procurorul Eduard Borjog, criminalist in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Sotia sirianului era consilier la Inspectia Muncii in cadrul Departamentului Relatii Internationale, iar Arhire a absolvit Facultatea de Drept si Seminarul Teologic Liceal Bucuresti.