Noua persoane, printre care si un copil, au murit luni dupa bombardamente aeriene, probabil rusesti, ce au lovit un spital sprijinit de Medici fara Frontiere (MSF) in nordul Siriei, a transmis Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de AFP.

Spital al Medici fara Frontiere, distrus de bombe in SiriaFoto: Captura YouTube

‘O cladire ce gazduia un spital sprijinit de MSF a fost distrus luni de avioane, despre care se prezuma ca erau rusesti, in Hadiye, un oras din sudul Maaret al-Noomane”, a spus Observatorul.

Loviturile aeriene au provocat si zeci de raniti.

Un purtator de cuvant al organizatiei umanitare a confirmat la Paris ca “un spital sprijinit de MSF a fost tinta bombardamentului” in regiunea Maaret al-Noomane.

“Sunt cel putin sapte morti printre pacienti si angajati si cel putin opt persoane din randurile MSF sunt disparute, nu stim daca mai sunt in viata”, a declarat Mego Terzian, presedintele francez al organizatiei.

“Autorul atacului este clar … fie guvernul, fie Rusia”, a declarat el, adaugand ca nu este pentru prima oara cand unitatile MSF din Siria au fost luate la tinta.

Medici fara Frontiere sustine circa 150 de spitale in Siria.

Sapte rachete rusesti au lovit luni un spital in orasul sirian Azaz (foarte aproape de granita cu Turcia), a declarat un oficial turc din domeniul securitatii, acesta adaugand ca numarul mortilor este de cel putin 14.

Potrivit independent Doctors Association, cel putin 30 de persoane au fost ranite, informeaza Reuters.

Un medic si doi rezidenti au spus ca cel putin cinci rachete au lovir spitalul din centrul orasului si o scoala din apropiere unde stateau refugiati ce fugisera de ofensiva majora a armatei siriene.

Un locuitor din oras a spus ca si un alt adapost pentru refugiati, aflat in sudul localitatii, a fost lovit de bombe aruncate de avioane despre care se crede ca erau rusesti.