Doi copii cu sindrom hemolitic-uremic dintre cei 11 internati la Spitalul "Marie Curie" sunt ventilati mecanic, a declarat, duminica, medicul Denis Stanescu, potrivit Agerpres.

"In prezent, la Spitalul Marie Curie sunt internati 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic. Cinci dintre acestia sunt pe sectia de terapie intensiva si fac dializa peritoneala. In cursul noptii, un copil s-a decompensat si a necesitat si el protezare ventilatorie, deci este respirat pe aparate. In momentul de fata sunt doi copii ventilati mecanic, ceilalti trei aflati in terapie intensiva - in stare grava, dar stabila - deocamdata nu necesita protezare ventilatorie. Pe sectia de nefrologie se afla internati alti sase copii, trei dintre ei necesita dializa peritoneala, trei au functia renala reluata. In momentul de fata nu li se face dializa. Evolutia in aceasta boala este lenta, si-au reluat diureza si asta este un lucru foarte bun", a explicat medicul.

Ea a spus ca micutii au fost imunizati cu vaccinurile obligatorii.

"Copii au o viata normala si evident sunt vaccinati. Vaccinarile sunt obligatorii, nu se poate face absolut nicio legatura intre aceasta si raspandirea panicii. Ei au avut o viata normala pana in prezent, inclusiv alimentatie, inclusiv vaccin", a sustinut Stanescu.

Potrivit acesteia, nu se poate spune cati dintre copii vor mai necesita suport ventilator si nici pentru cat timp.

"Saptamana viitoare este putin probabil (n.red. - sa fie externati), speram ca in saptamanile urmatoare", a mai spus medicul, care a mentionat ca nu au mai fost inregistrate cazuri noi de copii cu sindrom hemolitic-uremic.