Bebelusii din judetul Arges internati la Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti cu sindrom hemolitic-uremic sunt in stare stabila, a declarat sambata seful sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul "Marie Curie", Radu Tabacaru, citat de Agerpres. "Cei patru pacienti care sunt acum in sectia de nefrologie sunt stabili, iar cei cinci din sectia de terapie intensiva sunt si ei la randul lor fara modificari majore fata de ieri. Se continua dializa, se urmaresc toti parametrii frecvent. Unul dintre copii este in continuare intubat, parca intr-o stare discret ameliorata, insa este prea devreme ca sa spunem ceva. Nu este mai rau, dializa merge si avem speranta ca o sa il putem stabiliza si aduce intr-o stare mai buna", a declarat medicul Radu Tabacaru.

El a adaugat ca la unul dintre copiii care se afla la sectia de nefrologie medicii au decis intreruperea dializei. "El nu a scapat de boala, sa speram ca boala a intrat in remisiune si se superficializeaza. Asteptam ca functia renala sa se refaca pentru ca functia renala inseamna mult mai mult decat diureza", a explicat Tabacaru.

Medicul a adaugat ca se asteapta ca marea majoritate a copiilor sa isi revina, punctand insa ca boala produce si insuficiente renale cronice si chiar decese: "Preventia tine de regulile de igiena generale. Cazuri de acest gen or sa mai fie cu siguranta absolut, orice s-ar face, nu numai in Romania, peste tot in lume, si din cand in cand se intampla mici epidemii, chiar in tarile bogate si dezvoltate.(...) Este clar ca e o problema sa vina intr-o saptamana asa un numar mare de pacienti, este iesit din rutina."

El a precizat ca boala are un prognostic bun, dar sunt si cazuri de decese.

Intrebat daca boala poate avea legatura cu faptul ca a aparut dupa vaccinarea copiilor el a raspuns: "Am o profunda indoiala ca are vreo legatura cu cel mai mic vaccin din lumea asta".