Controversatul om de afaceri moldovean Vlad Plahotniuc si-a mai cumparat doua televiziuni, CTC Moldova si Super TV, afirma Agora.md, care adauga ca tranzactia a avut loc la inceputul anului 2016.

Vlad PlahotniucFoto: parlament.md

"Informatia ca respectivele posturi tv si-au schimbat recent proprietarul este confirmata si de catre Consiliul Coordonator al Audiovizualului", potrivit sursei citate.

Noua companie care detine posturile tv este Real Radio SRL. Din declaratia depusa la CCA, semnata de administratorul Real Radio SRL, Victoria Rusu, rezulta ca proprietarul companiei este Dorin Pavelescu. Legatura dintre Pavelescu cu Plahotniuc este confirmata intr-o investigatie recenta publicata de RISE, unde se mentioneaza ca "Dorin Pavelescu este directorul agentiei de publicitate 'Casa Media Plus' SRL, cu sediul pe str. Ghioceilor 1", mentioneaza Agora.md.

La aceeasi adresa isi are sediul sediul trustul 'General Media Group' care detine Publika TV, Prime TV, Canal 2 si Canal 3.

Mentionam ca in grila posturilor TV modificata astazi de Moldtelecom, cele doua posturi de televiziune sunt pe pozitiile sapte si opt.