Accesul vizitatorilor in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta va fi interzis, incepand de vineri, dupa ce conducerea unitatii sanitare a luat decizia de a institui masura carantinei, in urma recomandarilor facute de Ministerul Sanatatii, scrie Mediafax.

"Avand in vedere adresa Ministerului Sanatatii nr.9186 din 11.02.2016, transmisa de Directia de Sanatate Publica, prin care suntem informati despre cresterea numarului de infectii acute respiratorii si gripa si se recomanda sa luam urgent toate masurile necesare in vederea limitarii contagiozitatii, incepand cu data de 12.02.2016 se instituie carantina la nivelul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta", se precizeaza intr-un comunicat de presa semnat de managerul unitatii, dr. Danut Capatina.

In urma acestei recomandari, pentru a proteja pacientii internati, conducerea unitatii sanitare a luat astfel decizia de a se interzice accesul vizitatorilor in spital pe toata perioada carantinei.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica, in judetul Constanta, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute si pneumonii se incadreaza in intervalul asteptat pentru aceasta perioada a anului, fiind similar celui inregistrat in luna februarie a anului trecut.

De la inceputul sezonului s-au inregistrat 16 cazuri la nivelul judetului Constanta.