Titlurile americane au cazut joi la debutul sedintei ce a inceput la 16.30 ora Romaniei, in conditiile in care investitorii speriati de starea economiei globale au aruncat actiunile si au migrat spre instrumente de refugiu, informeaza Reuters.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Toti cei trei indici majori erau, la ora scrierii acestei stiri pe minus cu peste un procent, in fruntea plutonului fiind sectorul financiar, in special bancile. Toate cele zece sectoare din cadrul S&P erau pe scadere.

S&P era la momentul redactarii articolului la -1,10%, iar Dow in scadere cu 1,06%.

Sectorul financiar, cel mai lovit segment S&P de anul acesta, consemna o corectie de 2,9%. Actiunile bancilor se ieftinisera cu 3,6%.

Turbulentele au trecut prin toate pietele lumii joi, in conditiile in care investitorii au cautat refugiu in yeni, aur si obligatiuni bine-cotate, renuntand la dolar din cauza speculatiilor ca Rezerva Federala a terminat cu majorarile de dobanda.

Wall Street-ul a inchis indecis miercuri, dupa ce sefa Fed, Janet Yellen a parut optimista in privinta economiei Statelor Unite, dar a admis ca exista riscuri din cauza agitatiei de pe burse si a incetinirii economice din China.