Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat cele climatologic specifice perioadei, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, scrie Mediafax.

Vineri

IN TARA

Temperaturile maxime se vor incadra intre 3 si 12 grade, iar cele minime, se vor situa, in general, intre -6 si 4 grade. Ziua cerul va fi variabil, cu innorari temporare in sud-estul tarii, unde pe arii restranse va ploua slab. Seara si noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat in toate regiunile si va ploua in vest, in sud-vest si izolat in rest. La munte, local, vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari, mai ales in a doua parte a intervalului, in Banat si in zona montana. Izolat, vor fi conditii de ceata.

BUCURESTI

Valorile termice se vor situa peste cele normale la aceasta data, astfel ca maxima se va situa in jurul valorii de 9 grade, iar minima va fi de 1...2 grade. Cerul va avea innorari temporare ziua si va fi mai mult noros noaptea, cand trecator va ploua slab. Vantul va sufla slab pana la moderat.

SAMBATA

IN TARA

Vremea va fi in general inchisa. Pe arii relativ extinse va ploua in toate regiunile, iar la munte precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Cantitatile de apa vor depasi cu totul izolat 15...20 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in sud-vest, sud, est, dar si la munte, unde pe creste va fi tare si va spulbera sau va viscoli zapada. Valorile termice se vor mentine mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, in special cele nocturne. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 12 grade, iar cele minime se vor incadra intre -2 si 7 grade. Izolat, vor fi conditii de ceata

LA MUNTE

VINERI

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat cele climatologic specifice perioadei. Ziua cerul va fi variabil. Seara si noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat in toata zona montana si vor fi precipitatii mixte in Carpatii Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali si pe arii restranse in restul zonei. Vantul va sufla moderat, cu intensificari mai ales in a doua parte a intervalului.

SAMBATA

Vremea va fi in general inchisa. Pe arii relativ extinse vor fi precipitatii mixte. Cantitatile de apa vor depasi izolat 15...20 l/mp. Vantul va avea intensificari temporare, iar pe creste va fi tare si va spulbera sau va viscoli zapada. Valorile termice se vor mentine mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada.

DUMINICA

Valorile termice vor marca o crestere fata de ziua precedenta si vor fi cu mult mai ridicate decat mediile multianuale specifice acestei perioade. Cerul va avea innorari temporare si vor fi precipitatii, local in Carpatii Occidentali, vestul Carpatilor Meridionali si nordul Carpatilor Orientali si izolat in restul zonelor montane. Precipitatiile vor fi sub forma de ploaie, iar in zonele inalte, si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari.