Iulian Serban Sanducu, soferul unui VW Touareg care a sicanat si lovit, in 2015, un autoturism Dacia Logan in zona Fantanii Miorita, a fost retinut miercuri de procurorii Parchetului Capitalei, pentru savarsirea infractiunilor de tentativa de omor calificat si tulburarea ordinii si linistii publice, informeaza Agerpres.

Accident autoFoto: Captura YouTube

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, la data de 4 iulie, in jurul orelor 10:15, in timp ce conducea un autoturism marca VW Touareg pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, in zona Fantanii Miorita, pe sensul de iesire din Bucuresti, in conditiile unui trafic intens, Iulian Serban Sanducu a avut un comportament sicanator si agresiv fata de un alt participant la trafic - persoana vatamata C.F., aflat intr-un autoturism marca Dacia Logan impreuna cu parintii sai.

Procurorii arata ca, in momentul in care a ajuns paralel cu Dacia Logan, circuland cu o viteza de aproximativ 89 km/h, Iulian Serban Sanducu a franat brusc si a virat violent in directia autoturismului Dacia, intrand in coliziune cu acesta in mod intentionat.

Ca urmare a impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acrosand in traiectoria sa un alt autoturism care circula pe banda unu, apoi a traversat trotuarul, trecand la foarte mica distanta de un pieton (persoana vatamata B.C.I.), a escaladat rampa de pamant ce acopera baza piciorului podului feroviar din zona, ramanand suspendat in imediata apropiere a acestuia.

"Prin actiunea violenta descrisa mai sus, comisa pe sos. Bucuresti-Ploiesti, in prezenta a numerosi participanti la trafic, incidentul fiind totodata amplu relatat in presa, au fost tulburate ordinea si linistea publica, aducandu-se astfel o atingere relatiilor referitoare la convietuirea sociala. Facem precizarea ca prezenta cauza penala are la baza sesizarea din oficiu a Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti ca urmare a postarii pe internet, la data de 23.09.2015, a inregistrarii video a incidentului descris anterior", declara procurorii.

Iulian Serban Sanducu va fi prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.