Joi, desi temperatura aerului va marca o scadere fata de intervalul precedent, in special la valorile din cursul noptii, vremea va fi in continuare mai calda decat ar fi normal in a doua decada a lunii februarie in aproape toata tara. Astfel, maximele termice se vor incadra intre 2...4 grade in estul Transilvaniei si 12...13 grade in Muntenia si Oltenia, iar minimele se vor situa intre -6 si 3 grade, mai coborate in depresiuni, informeaza Mediafax.

Cerul va fi variabil, cu innorari pe parcursul zilei in regiunile intracarpatice si la munte, iar noaptea in sud-vest; va ninge in zona montana, pe arii mai extinse in Carpatii Orientali si in Muntii Apuseni, in Maramures si Transilvania vor fi precipitatii mixte, iar in rest ploi. Vantul, desi va slabi in intensitate, va mai avea rafale de peste 70 km/h la munte, viscolind si spulberand zapada in special pe creste si pe arii restranse, cu precadere in prima parte a zilei, in restul zonelor. , informeaza Angentia Nationala de Meteorologie.

Bucuresti

Cerul va fi variabil, cu unele innorari in orele diminetii si din nou in a doua parte a noptii. Vantul va avea intensificari temporare in cursul zilei, apoi va deveni slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 11...12 grade, iar minima, mai scazuta decat in noaptea precedenta, se va situa in jurul valorii de 0 grade, regim termic ce va continua sa fie mai ridicat fata de cel climatologic specific datei.

Vineri, in tara

Regimul termic va fi caracterizat in continuare de valori mai ridicate decat cele climatologic specifice perioadei din an, astfel ca cele maxime se vor incadra intre 4 si 11 grade, iar cele minime intre -5 si 5 grade. Cerul va avea innorari temporare, va ploua in majoritatea zonelor, iar la munte vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sudul Banatului si in zona montana.