Un copil a murit si alti 6, infectati cu bacteria Escherichia coli, sunt internati la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucuresti, toti prezentand sindrom hemolitic-uremic, anunta Agerpres, citand surse medicale. Un copil a murit in urma complicatiilor date de infectia produsa de bacterie. Cinci dintre cei sase copii internati, cu varste de pana la 3 ani si doua luni, sunt din judetul Arges, iar unul este din Bucuresti.

Potrivit surselor citate, sursa contaminarii nu este cunoscuta, insa toti copiii prezinta aceleasi simptome, trei-patru dintre acestia trebuind dializati in permanenta.

"Copiii au fost internati la Marie Curie incepand de la finalul lunii ianuarie pana pe 7 februarie. Toti cei sase copii prezinta sindrom hemolitic-uremic. Unii sunt stabilizati, altii sunt in stare mai grava. Nu sunt foarte bine. Trei dintre ei sunt dializati in permanenta", au declarat surse medicale.

Ultimul caz inregistrat in Arges este cel al unui copil in varsta de 8 luni, care a fost transportat marti cu un elicopter SMURD la Bucuresti. Potrivit medicilor de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, in momentul transferului, era constient si echilibrat hemodinamic.

Directorul medical al Spitalului de Pediatrie Pitesti, medicul Dana Toader, a confirmat ca in ultima perioada 3 copii din Arges, toti cu varsta sub un an, au prezentat simptome similare si au fost transferati la Bucuresti, unde li s-a pus diagnosticul de sindrom hemolitic uremic, boala care cauzeaza insuficienta renala acuta.

Sefa Directiei de Sanatate Publica Arges, medicul Sorina Hontaru, a anuntat ca a fost deschisa o ancheta epidemiologica pentru a se stabili sursele infectiei.

De asemenea, prefectul Mihail Oprescu a convocat, miercuri, o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in cazul copiilor infectati cu bacteria Escherichia coli. La sedinta convocata de prefectul judetului Arges vor participa reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si Spitalului de Pediatrie din Pitesti, precum si ai altor institutii cu atributii in domeniu.