O romanca a fost ranita grav in accidentul feroviar produs marti in Germania, a anuntat miercuri Ministerul Afacerilor Externe. Un grav accident feroviar a avut loc in dimineata zilei de marti in Bavaria. Accidentul a avut loc la ora 6.48, pe distanta Holzkirchen - Rosenheim, in apropierea statiei de epurare de la Bad Aibling. Doua trenuri de calatori s-au ciocnit frontal si mai multe vagoane au deraiat de pe sine potrivit informatiilor date de politia din Rosenheim.

Imagine de la locul accidentuluiFoto: Captura YouTube

Accidentul s-a soldat cu 10 morti si cel putin 81 de raniti, dintre care 18 in stare foarte grava.

Ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann a declarat in conferinta de presa de la Bad Aibling ca "dupa orar, trenurile trebuiau sa se intalneasca in statia din localitatea Kolbermoor". "De ce a existat o abatere de la plan, trebuie sa faca acum obiectul unei anchete", a precizat el.

Cele doua trenuri regionale implicate in groaznicul accident din 9 februarie s-ar fi ciocnit in plina viteza, a precizat in aceeasi conferinta de presa ministrul transporturilor german, Alexander Dobrindt. Viteza permisa in zona este de 100 kmh.

Locul accidentului se afla intr-o curba, astfel incat vizibilitatea fiind redusa, conductorii de locomotiva n-ar fi sesizat din timp pericolul, intrand in coliziune "fara a se fi franat". Dobrindt a vizitat locul accidentului si a vorbit despre "un spectacol ingrozitor".

Cancelarul Angela Merkel a fost socata de vestea referitoare la accident si a declarat: "Sper ca autoritatile responsabile sa faca totul pentru a clarifica, cum de s-a putut ajunge la aceasta nenorocire". "Condoleantele mele in primul rand familiilor celor noua oameni care si-au pierdut viata in accident", a afirmat Angela Merkel.