FBI-ul a confirmat ca efectueaza o ancheta cu privire la mesageria privata a democratei Hillary Clinton, ceea ce Partidul Republican considera o proba a faptului ca fostul secretar de Stat este descalificat in cursa prezidentiala americana, relateaza Mediafax.

Intr-o scrisoare datata 2 februarie si data publicitatii luni seara, consilierul juridic FBI James Baker precizeaza pentru Departamentul de Stat ca anchetele politiei federale cu privire la e-mailurile candidatei in alegerile primare democrate "continua".

In scrisoare nu se precizeaza obiectivul si nici continutul anchetei, insa se sugereaza ca acest scandal, care otraveste campania fostei sefe a diplomatiei americane, este departe de final.

"Anuntul FBI confirma ca ancheta cu privire la mesageria privata a lui Hillary Clinton este departe de a fi o "verificare de securitate" de rutina, asa cum a prezentat-o ea", a reactionat Partidul Republican intr-un comunicat.

"Aceasta actiune aminteste ca nu se poate avea incredere ca Hillary Clinton sa-si asume presedintia", a adaugat Grand Old Party, acuzand-o pe fosta sefa a diplomatiei ca a "pus in pericol grav securitatea nationala" si a compromis informatii sensibile prin folosirea mesageriei private, gazduite pe un server de asemenea privat, o practica interzisa de reglementarile administratiei americane.

Scandalul e-mailurilor fostei Prime Doamne, care-i afecteaza candidatura de luni de zile, a fost relansat in cel mai nefavorabil moment, in ianuarie, cand diplomatia americana a anuntat ca a gasit printre e-mailuri unele clasate "top secret".

Acest subiect este unul dintre unghiurile de atac favorite ale adversarilor republicani ai lui Clinton, care il infrunta marti, in alegerile din statul New Hampshire, pe contracandidatul sau democrat Bernie Sanders.