Guvernul ar urma sa decida in sedinta de miercuri data alegerilor locale si calendarul electoral, in conditiile in care Autoritatea Electorala Permanenta a propus doua proiecte de hotarare potrivit carora scrutinul ar urma sa aiba loc la data de 5 iunie, iar startul campaniei sa fie dat pe 6 mai, scrie Mediafax.

Scrutin in RomaniaFoto: Autoritatea Electorala Permanenta

Pe agenda sedintei de guvern de miercuri se mai afla alte patru proiecte referitoare la cheltuielile necesare pregatirii si desfasurarii in bune conditii a alegerilor locale, masuri tehnice necesare organizarii scrutinului, aprobarea modelelor si a conditiilor de tiparire ale buletinelor de vot, precum si numerotarea circumscriptiilor electorale.

Potrivit calendarului actiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale, pus in dezbatere de AEP, startul campaniei electorale ar urma sa fie dat in data de 6 mai 2016, iar o zi mai tarziu, pe 7 mai, ar urma sa se stabileasca prin tragere la sorti numarul de ordine de pe buletinele de vot.

Comunicarea listei cuprinzand denumirile si semnele electorale ale partidelor politice, ale aliantelor politice, ale aliantelor electorale, precum si ale organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, legal constituite, care au dreptul sa participe la alegerea autoritatilor administratiei publice locale, catre toate birourile electorale de circumscriptie trebuie sa fie facuta cel tarziu in data de 12 aprilie 2016. Cu 30 de zile inaintea datei votarii - cel tarziu in ziua de 6 mai 2016 - vor trebui aduse la cunostinta publica numarul circumscriptiilor electorale, delimitarea si numerotarea fiecarei sectii de votare, precum si sediile acestora.

Tot in sedinta de miercuri, ministrul Educatiei Adrian Curaj va prezenta o nota privind procesul de acordare si retragere a titlului de doctor. Ministrul a precizat, intr-un interviu acordat Mediafax, ca pregateste si o Ordonanta de Urgenta si o Hotarare de Guvern pentru modificarea codului scolilor doctorale, care ar urma insa sa ajunga pe masa Executivului saptamana viitoare, cel mai devreme. "Practic, prevederile acestea vor detalia exact care va fi responsabilitatea universitatilor in procedura analizei unei teze de doctorat si a acordarii/retragerii titlurilor de doctor. Mai mult, o scoala doctorala care se va abate de la etica universitara risca sa fie inchisa", a declarat ministrul Educatiei.