Premierul Emiratelor Arabe Unite a anuntat crearea ministerului de stat pentru fericire, parte a unei regandiri majore a guvernarii, informeaza BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, care este si emirul Dubaiului, a spus ca ministerul va realiza politici "pentru crearea de bine social si de satisfactie".

De asemenea, a fost creat postul de ministru pentru Starea de Toleranta.

Sheikh Mohammed a declarat ca unele ministere vor fuziona si a dezvaluit planuri de externalizare a majoritatii serviciilor guvernamentale..

'Guvernele trebuie sa fie flexibile. Nu avem nevoie de mai multe ministere, ci de ministere capabile sa faca fata schimbarii. Vrem un guvern tanar si flexibil care sa indeplineasca aspiratiile tineretului si ambitiile oamenilor", a spus acesta la un summit din Dubai.

Ministerul pentru Starea de Toleranta va promova virtutea "ca valoare fundamentala in societatea din Emiratele Arabe Unite", a scris Sheikh Mohammed pe Twitter.

"Grupul de elita de tineri barbati si femei" va consilia guvernul in privinta problemelor tinerilor si va fi condus de o ministra de stat pentru tineret ce va avea cel mult 22 de ani, a spus el.