Mai multe ramasite osoase au fost descoperite intr-o padure din comuna vasluiana Costesti, in aceeasi zona in care in urma cu cateva luni a fost gasit cazut un aparat de zbor de mici dimensiuni. Ramasitele au fost descoperite de niste vanatori care participau la o partida de vanatoare si care au sunat la numarul de urgenta 112, potrivit Agerpres.

'La fata locului s-au deplasat politisti ai Serviciului Criminalistic si lucratori din cadrul Serviciului Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie, care au ridicat ramasitele umane descoperite. Acestea au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta, unde urmeaza fie efectuata necropsia, pentru a se stabili cauza decesului', a declarat, luni, responsabilul cu relatiile mass-media din cadrul IPJ Vaslui, Loredana David.

Politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui si politisti de ordine publica au efectuat, in luna octombrie a anului trecut, cercetari in localitatea Chitcani, comuna Costesti, pentru a stabili in ce imprejurari a cazut in zona un aparat de zbor de mici dimensiuni, de fabricatie ruseasca.

Ulterior, ancheta a fost preluata de Parchetul de Langa Curtea de Apel Iasi. La momentul producerii accidentului nu au fost identificate in zona elemente care sa conduca la ipoteza existentei unor victime, in urma prabusirii aparatului de mici dimensiuni. Prima ipoteza luata in calcul a fost ca motodeltaplanul a fost folosit pentru trecerea frauduloasa a frontierei dinspre Republica Moldova cu un transport de tigari de contrabanda.