Politistii Sectorului Politiei de Frontiera Husi au depistat doi cetateni afgani care au incercat sa intre ilegal in Romania, cei doi migranti fiind predati autoritatilor de frontiera din Republica Moldova, potrivit unui comunicat al ITPF Iasi transmis duminica si citat de Agerpres.

Vineri, intr-o actiune de colaborare cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova, politistii de frontiera din Husi au fost informati ca exista posibilitatea ca doua persoane sa incerce sa treaca raul Prut si sa intre pe teritoriul Romaniei, iar in urma unei actiuni specifice au depistat doua barbati, cetateni afgani, in varsta de 22, respectiv 46 de ani.

Politistii de frontiera au stabilit ca cei doi au trecut raul Prut pe pod de gheata, cu intentia de a ajunge intr-o tara din spatiul Schengen.

Din verificarile efectuate a rezultat ca barbatul in varsta de 22 de ani a mai incercat sa treaca fraudulos frontiera de stat a Romaniei in luna septembrie a anului trecut, ocazie cu care fata de acesta a fost instituita masura interzicerii intrarii in tara noastra pe o perioada de cinci ani.

Politistii de frontiera efectueaza, in cazul celor doi, cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat si intrare in tara prin trecere frauduloasa a frontierei de stat de catre un strain caruia i-a fost interzis in orice mod dreptul de intrare in tara.

In baza Acordului de Readmisie incheiat cu R.Moldova, cei doi migranti au fost predati autoritatilor de frontiera ale statului vecin pentru continuarea cercetarilor.