Cealalta fata a cazului de la Colegiul Tudor Vianu din Capitala. Elevi si fosti elevi il apara pe profesorul de matematica: Minciuni, minciuni si iar minciuni!

de Red. Stiri     HotNews.ro
Sâmbătă, 6 februarie 2016, 23:40 Actualitate | Esenţial


Colegiul Tudor Vianu
Foto: facebook.com/TudorVianu
Cazul profesorului de matematica de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Capitala, acuzat ca ar fi pus un elev sa se tarasca in genunchi pentru o nota mai mare, a generat zeci de comentarii, atat pe retelele de socializare cat si pe site-urile de stiri. Parinti si elevi resping vreun presupus abuz comis de profesorul Severius Moldoveanu si spun ca intreg incidentul a fost de fapt "o gluma" intre elevi. Si fostii elevi ai profesorului de matematica spun ca acesta a fost mereu popular in randul elevilor, avand un stil "jovial" sau "neconventional", ei apreciind de asemenea ca intamplarea a fost mai degraba o ironie sau o gluma.

Amintim ca un profesor de istorie de la alta scoala a relatat joi, pe Facebook, cum si-a umilit elevii un profesor de matematica de la Colegiul Vianu, invitandu-i sa se tarasca in genunchi daca vor un punct in plus la nota. HotNews.ro a obtinut apoi marturia unui parinte de la aceasta clasa, Luminita Macsim, directoare la scoala profesorului de istorie care a declansat scandalul. Aceasta a povestit cum sunt tratati elevii de catre profesorul de matematica Severius Moldoveanu si cum a decis sa isi mute fata in alta scoala.

Nici profesorul Severius Moldoveanu si nici conducerea unitatii de invatamant nu au avut pana acum o reactie oficiala in acest caz.

Singura pozitie asumata a venit din partea Asociatiei Parintilor din Colegiul National Tudor Vianu, care a difuzat sambata un comunicat pe pagina de Facebook.

Sambata seara, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a anunat ca a decis sa dispuna un control in regim de urgenta la "Tudor Vianu", pentru investigarea acuzatiilor care i se aduc cadrului didactic.

Asta dupa ce, vineri, conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti s-a autosesizat in acest caz. Ionel Florian Lixandru, inspectorul scolar general, a declarat pentru HotNews.ro ca "ne-am autosesizat si vom trimite acolo o echipa de control. Am cerut si am primit o informare de la conducerea scolii, care ne-a confirmat ca, intr-adevar, despre Colegiul Vianu este vorba. Comisia va verifica ce s-a intamplat, probabil va vorbi cu elevii si cu profesorul. Colegii mei vor decide modalitatea in care se va desfasura acest control".

Inspectorul general a precizat pentru HotNews.ro ca "pana acum nu avem nicio reclamatie" primita cu privire la activitatea profesorului Severius Moldoveanu sau a scolii.


O cu totul alta versiune este prezentata de catre un elev al clasei in care s-ar fi petrecut povestea. Hotnews.ro a verificat identitatea elevului si este reala. Este minor, nu putem sa-i facem public numele.

Minciuni, minciuni si din nou minciuni.
Sunt martor, imi este profesor.
Elevul care se presupune a fi "fortat" nu a fost. El nu a fost in totalitatea facultatilor intelegerii unei glume.

Elevul sta in prima banca de langa catedra deci doar s-a pus in genunchi cu un zambet pe buze, domnul profesor nu a putut avea o reactie deoarece intreaga "circoteca" a durat 5-6 secunde.
Notele din catalog contesta total faptul ca a primit un punct in plus ( se poate face calculul usor).

Dascalul nu isi va numi NICIODATA elevii prosti sau tampiti precum toti jurnalistii insetati de atentie va mint.
S-a scris despre un episod cu "scrierea pe perete cu markerul ca fiind loc de dat cu capul pentri prosti". Am fost bineinteles martor si aici.
Olimpiada la matematica, faza pe municipiu, a avut niste subiecte usoare, dar mascate sub o forma mai neortodoxa. Dupa ce ne-a explicat pe inteles cum trebuiau abordate problemele, elevul de la tabla a facut gestul de a se sprijinii cu capul de perete. Apoi noi, elevii am facut o gluma de genul "Cam toti ar trebui sa dam cu capul o data sa ne invatam minte.", iar domnul profesor a facut cercul ca fiind o continuare a glumei intre profesor si elevii sai. Ulterior s-a adaugat o poveste cu amenintarea elevilor cu corigenta daca nu se muta din liceu. Nu a venit ca o amenintare, respectivele au luat in teza de pe semestrul 1 notele de 2.7 si 3. Fiind la un profil destul de greu, aceste note, precum si prestatiile anterioare dovedesc lipsa elevelor de exercitiu, lipsa care este prea mare pentru a putea fi acoperita in cateva luni, astfel incat domnul a sugerat ca cele doua sa se mute spre binele lor pentru ca semestrul al doilea are sa fie mai aprig in ceea ce priveste materia, ele nefiind capabile sa recupereze deci ar ramane inevitabil corigente.

Profesorul este complet nevinovat. Din punctul meu de vedere este o cruzime sa acuzi pe cineva pentru umorul care nu este inteles de toata lumea. Umorul este ceva care ne caracterizeaza pe fiecare in parte si nu poate fi controlat. Va mai pot da un exemplu concret: zilele trecute un profesor din Brasov a fost intr-o situatie similara acesteia deoarece in timpul orei sale s-a rupt un scaun sub un elev, iar dumnealui a spus ca " cel mai destept cedeaza". Elevul respectiv a pornit o ancheta pe motivul ca a fost hartuit.

Nu mi se pare normal ca o persoana, o somitate precum domnul meu profesor sa fie tras la raspundere pentru ceea ce au inteles altii gresit. Un om trebuie sa-si asume DOAR ceea ce spune nu si ceea ce intelege receptorul.

Sarind de la una la alta, elevul care a fost "victima" nu era nici de cum "ingrozit", a facut gestul cu zambetul pe buze. Nu a fost nimeni fortat sa faca nimic.

Dragi oameni, dumneavoastra credeti ca fondatorul Romanian Masters of Mathematics, un om care nu se poate autodescrie decat ca fiind "perfectionist" deoarece doreste sa tina pasul cu elevii sai pentru a-i putea indruma la concursuri, ar putea face asemenea gesturi? Mi se pare gretos modul in care mass media modeleaza povestile cu scopul de a starni necaz.

Am avut parte de multi profesori de matematica in 10 ani de scoala, dar niciunul nu-l poate echivala pe domnul profesor Moldoveanu. Este un profesor grijuliu si care nu lasa pe nimeni in urma, face pe cat posibil sa ajute pe toata lumea, iar rezultatele sunt vizibile pe fiecare elev care "i-a trecut prin mana".

Astfel va cer eu, elev revoltat al Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu" sa retrageti aceste povesti false si minciuni care pun in joc slujba unui om care poate fi catalogat ca o raritate in Romania (mai precis care isi face treaba mai presus de cuvinte) si sa faceti ceea ce este demn si sa-i cereti iertare pentru toata sarada aceasta. Multumesc frumos!


Alte comentarii si reactii ale elevilor sau fostilor elev
i ai profesorului:


Comentariu scris de Kamydodo

O alta varianta

Baiatul meu invata la Vianu. Cand a aflat "stirea" s-au mobilizat si s-au dus la liceu sa il sprijine pe domnul profesor. Nu au putut sa dea declaratii deoarece sunt minori - corect. Dar mi-a povestit urmatoarele:
- a fost o gluma. Dar nu a domnului profesor ci a colegilor din clasa. Elevul in cauza a lipsit cateva zile de la scoala. Cand s-a intors, colegii sai i-au spus ca daca vrea sa isi mareasca nota la matematica trebuie sa mearga in genunchi pana la catedra.
- Elevul nu a inteles gluma. Statea in prima banca si profesorul s-a trezit cu el in genunchi la catreda. In acel moment domnul profesor i-a spus ca asa ceva nu se face si l-a trimis la loc in banca. Si a continuat lectia.

Asa ca realitatea s-ar putea sa fie putin diferita?

Daca il cautati pe elevul respectiv pe Facebook o sa gasiti ca astazi dupa amiaza a postat un mesaj "interesant". A recunoscut ca a fost o gluma.

_________


Comentariu scris de Diantha


Nu judecati dupa aparente
E usor sa judeci abstract, teoretic, un om, dupa o poveste.
Cred ca sunt importante nuantele, si riscam sa dam intr-un om nevinovat...
Acest om mi-a fost profesor, il respect, si am apreciat intotdeauna stilul jovial, insa niciodata lipsit de respect, cu care alege sa isi faca meseria.
Spuneti ca este un profesor popular in randul elevilor - asa era si pe vremea mea, insa nu "de frica" sau pentru ca sunt rai copiii, si le place sa rada unii de altii. Nu, ci pentru ca e un OM, nu un robot. Pentru ca alege sa te invete matematica, nu sa alergi dupa note.
Eu zic sa ascultati intai toate laturile povestii inainte sa judecati...

_________


Comentariu scris de anjin

Atentie, ar mai fi o coincidenta: Dl Moldoveanu a fost directorul liceului pana anul trecut; unul dintre cei mai buni chiar pentru ca eliminat coruptia din sistemul de admiterere si in timpul lui au aparut din nou rezultate extraordinare ale copiilor.
A fost dat jos si se pare ca a intrat in conflict cu noua conducere.

Ca si fost elev al dumnealui pot sa atest ca avea un stil neconventional, dar care functiona extraordinar totusi. Ne facea sa lucram pentru a invata matematica, nu pentru nota, care pentru multi copii este motivatia absoluta si afecteaza pasiunea de a invata.

Este ciudat si nefiresc faptul ca un copil de 15 ani a ales sa se tarasca pentru 1p.

_________


Comentariu scris de mariasiatat


Nimic din ce este scris in acest articol nu este adevarat. Profersorul care a scris articolul a fost dat afara din liceu si se razbuna. Daca ati fi vorbit cu elevii profesorului de la clasa a 10a ati fi vazut ca sunt prieteni se se fac glume la ora. Copilul care a spus asta a avut antecedente. Cei de la hotnews nu au verificat informatia, Profesorul Severiu Moldoveanu este unul dintre cei mai buni din bucuresti si ca de fiecare data arunvcam cu pietre in oameniii buni pentru ca niste iioti acuza. In locul domnului profesor l as da in judecata pentru calomie. Oamenii care citesc nu stiu despre ce este vorba si ca esteo minciuna, deci cred. Eu am vorbit cu copii din acea clasa si a garantez ca totul este o minciuna

_________


Comentariu scris de Geo.B


Vianu nu e pentru toti
(...)
Sunt convinsa ca cererea sa se tarasca in genunchi a fost o ironie sau o gluma, probabil ca profesorului respectiv nu i-a trecut nici o clipa prin minte ca acel elev chiar va da curs propunerii, dar ... mde, ce nu face omul pentru un punct nemeritat in plus la teza :) Si ar mai fi un aspect, observati va rog ca aceiasi elevi s-au mobilizat si s-au organizat fara nici o problema in momentul in care au simtit ca sunt nedreptatiti de un alt profesor, deci nu mi se pare ca sunt 'dresati' sau 'manipulati' .

_________


Comentariu scris de Barosanu_nr1

(...)
Si da, se fac glume multe (cred ca si cazul din articol a pornit de la vreo gluma gresit receptata). Eu (ca si alti colegi) am auzit de nenumarate ori ca "mi-am gresit cariera" sau ca "ce caut eu in Vianu daca nu-mi place cartea?", la care ridicam doar din umeri smechereste, iar restul clasei radea si ea (bine, nu ne imaginam ca la un moment dat in trecut astfel de observatii ar fi fost altceva decat glume :)). P.S.: Avand in vedere cele patru puncte de mai sus si bazandu-ma pe propria experienta, inclin sa cred ca exista aspecte ale povestii pe care nu le cunoastem inca.

_________


Comentariu scris de asdqwezxc

(...) putini sunt aceia care reusesc sa combine statutul de profesor cu o relatie bazata pe incredere cu elevii sai. Tocmai acest lucru reuseste sa il fac acest om. Orele de matematica nu se reduc la aprofundarea unei materii anoste pentru multi intr-un ritm sacadat si cronicizat la majoritatea orelor. Aceste ore cuprind glume din ambele parti, de la profesor catre elev si vice-versa, discutii despre Gustav Klimt, Fibonacci sau Luvru si, cu siguranta, un respect mutual. Ce s-a intamplat in aceasta situatie descrisa de articol? Domnul profesor, in stilul sau, a mentionat in gluma "tararea in genunchi pana la catedra" pentru acordarea unui punct in plus. Cuvantul cheie? Gluma. Surpriza este reactia elevilor din clasa mea: au ras. Niciunul nu s-a dus la parintii lui sa se planga de agresiunea de la ora de matematica, nimeni nu a interpretat aceasta remarca ca pe ceva mai mult decat o gluma. Ce a facut elevul din clasa de alaturi, tarandu-se in genunchi? A empatizat cu domnul profesor, continuand gluma. Nu a fost traumatizat, pur si simplu a perceput satira si a glumit la randul lui. Ca fapt divers, baiatul a si postat pe facebook faptul ca ceea ce este scris in presa nu este ceea ce pare, dar nu cred ca cineva a avut destul devotament inainte de a comenta incat sa se informeze despre acest amanunt. Pe scurt, un profesor a capatat respectul si increderea elevilor, a creat o atmosfera atat de necesara unei ore de curs normale si si-a permis sa faca o gluma oarecare. Care este reactia societatii? Inhibarea oricarui comportament nonconformist, mediatizarea distorsionata a cazului si promovarea unor valori bune dar prost intelese. Tot ce pot sa va mai spun este, inca o data, Rusine!

_________


Si un profesor de la Colegiul Vianu a respins informatiile aparute cu privire la acest caz. Acesta a declarat pentru "Adevarul" ca elevul care ar fi fost invitat sa se tarasca in genunchi pentru o nota mai mare ar fi negat aceste informatii. El a fost chemat in cancelarie, impreuna cu parintii sai, si a povestit ca un coleg a facut urmatoarea gluma: "Asaza-te, ma, in genunchi ca poate iti mai da proful un punct".

"Adevarul" prezinta si relatarea unor elevi din clasa cu pricina, martori la incident: "Era ora de matematica, iar profesorul Severius Moldoveanu, care a fost si director al institutiei de invatamant, ne-a adus tezele. Unii dintre noi au luat note mari, inclusiv zece, altii au luat si note mici. Printre ei s-a numarat si Marcus, baiatul despre care s-a spus ca a fost umilit de profesor pentru un punct in plus la teza", a povestit una dintre elevele clasei a X-a.

"Gluma a fost initiata de cealalta clasa, pentru ca suntem doua clase de a X-a, unde un elev l-a intrebat pe profesor daca ii da un punct in plus daca se taraste in genunchi. Evident, raspunsul a fost ca nu. Gluma a fost transmisa si la clasa noastra. Cand a venit in clasa, noi i-am sugerat lui Marcus, care era nemultumit de nota 5, sa ingenuncheze pentru un punct. Si a facut-o. Toata clasa a stiut ca e o gluma, si noi, si domnul profesor", a continuat tanara, explicand ca elevul, care statea in prima banca, a avut de parcurs o distanta de cel mult un metru pana la catedra. "Nici nu a apucat sa il opreasca pentru ca a ajuns imediat la catedra. Si profesorul a fost surprins, i-a zis ca asa ceva nu se face. Noi am ras, pentru ca a fost o gluma buna, si nu ne-a surprins foarte tare pentru ca acestui coleg ii place sa atraga atentia", a mai povestit eleva.

Ziarul "Adevarul" consemneaza de asemenea si declaratiile unor fosti sau actuali elevi ai profesorului Severius Moldoveanu:

"Desi dansul e mai glumet, niciodata nu a facut glume de genul asta. Absolut niciodata. In schimb exista foarte multa rivalitate intre anumiti profesori", a spus o fosta eleva a profesorului, care acum urmeaza cursurile unei facultati din strainatate.

"Domnul Moldoveanu este un om cu adevarat deosebit, care merita respectat si apreciat. Este o persoana de la care poti sa inveti multe, nu numai matematica. Este un profesor care te ajuta sa te dezvolti pe toate planurile: moral, social, etc"
, a aratat un alt elev al dascalului.

_________

Si EVZ preia relatarea unui elev de la liceul Vianu, care spune intr-o postare pe Facebook ca toata situatia a degenerat in urma unei glume, prezentata ulterior public intr-o alta lumina:

"Sunt elev in clasa in care s-a produs evenimentul. S-a produs o neintelegere imensa. Nu numai profesorul, dar si elevul care a intreprins gestul au glumit (mai mult, elevul in cauza nu a considerat ca e o umilinta). Profesorul a fost uimit de actiunea elevului, exprimandu-si convingerea ca nu credea sa existe o persoana in clasa care ar lua gluma in serios (desi, repet, gestul a avut semnificatii diferite atat pentru elev, cat si pentru profesor). Profesorul nostru incearca sa fie apropiat de noi, orele de matematica sa fie cat mai placute, cultivandu-ne o adevarata pasiune pentru aceasta disciplina, aratandu-ne cat mai mult din frumusetea ei. Se implica cu multa daruire, in pofida dezinteresului de care dau dovada unii elevi (de la care a pornit o revolta complet lipsita de sens). Jignirile aduse dascalului sunt complet impardonabile. Se vorbeste atat despre respingerea adevaratelor valori, in schimb se ajunge in astfel de situatii! Referitor la declaratia domnului Marcel Bartic: elevul nu a fost "ingrozit efectiv"- nici pe departe - acesta a facut o gluma puerila cu consecinte revoltatoare. Distanta parcursa in lunga calatorie nu depaseste 20 de cm - repet,o "calatorie" facuta pentru a atrage atentia, pentru amuzament, elevul se afla in prima banca".
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

28903 vizualizari

 • +19 (29 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 7 februarie 2016, 0:49)

  [anonim]

  • -4 (38 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 7 februarie 2016, 3:05)

   [anonim] i-a raspuns lui

   • +10 (22 voturi)    
    speculez ca nu ati avut de a face cu reporteri (Duminică, 7 februarie 2016, 11:46)

    jdoe13 [utilizator] i-a raspuns lui

    Asa-i?

    Eu am dat un singur interviu, vorbele mi-au fost scoase din context ca articolul sa fie cat mai "senzational" si sa ajute measjul pe care vroia sa-l impinga jurnalistul respectiv.

    Cand esti tinta unei campanii de defaimare, chiar nu cred ca e o idee buna sa iesi la inaintare "in secunda 2". Daca esti macar un pic nepregatit, si nu ai grija ce spui, risti sa faci mult mai rau. O singura fraza care suna aiurea scoasa din context te poate face sa "te recunosti vinovat", sau mai rau. Prof Moldoveanu a facut bine ca nu a vorbit el, si a lasat elevii sa-l apere.
   • +4 (8 voturi)    
    in ochii celui rauvoitor, orice este suspect (Duminică, 7 februarie 2016, 15:44)

    IoanaTao [utilizator] i-a raspuns lui

    Doamna Veroiu, va amintesc ca la inceput profesorului acuzat nici macar nu i s-a mentionat numele.
    Cand a aparut numele lui, deja scandalul era in floare. Cat timp a trecut de la aparitia numelui? Eu cred ca nu mai mult de o zi.

    Normal ca elevii care au dezmintit fapta au avut un timp de reactie mai scurt decat profesorul. Ei probabil folosesc mai mult mediile de comunicare prin internet, e normal ca dezmintirile lor sa apara primele.

    Va ganditi ca poate omul ala are lucruri mai importante de facut decat sa dea declaratii pe facebook?
    Ca poate nici nu are facebook? Unde sa dea declaratii oficiale, sa se duca la televiziuni?!
    Ca poate era socat de calomniile aduse?
    Ca nu e doar el implicat, ci si institutia unde lucreaza, deci ca poate nu e potrivit sa ofere o declaratie oficiala, de acest lucru ocupandu-se purtatorii de cuvant ai liceului?
    Ca este o ancheta in desfasurare?

    Unii oameni gandesc inainte de a scrie, cugeta inainte de a formula un raspuns oficial (mai ales in fata acestor acuzatii grave) sau se sfatuiesc cu alte persoane (sau institutii) implicate in scandal, este trist ca vedeti asta ca pe un lucru suspect. Desigur, atunci cand prea multi vorbesc fara sa verifice si fara sa gandeasca, un comportament normal devine suspect in ochii unora.
   • +5 (11 voturi)    
    Curat obiectiv! (Duminică, 7 februarie 2016, 16:19)

    GOG [utilizator] i-a raspuns lui

    pacat de un site care parea bun! Asa se up-dateaza o stire? dou[ vorbe la incepu, apoi backgound-ul si apoi subiectul? nu mai continuati ca va faceti mai rau de ras! Si de cele cateva zeci de copii care au fost azi, duminica, in plina vacanta, in fata liceului sa-si apere profesorul terfelit de un coleg pe feisbuceala nu scrieti nimic?
    N-aveti reporteri de teren, da un ochi aruncat pe TV de stiri ar fi putut da de o stire, mai verificata decat balacareala de pe fatacarte!
    Ca sa nu mai vorbim de domn Curaj care e deja lamurit! si ne mai plangem de cum merg lucrurile prin tara!
    D KKT coregrafia!
   • +2 (2 voturi)    
    Linsaj (Luni, 8 februarie 2016, 11:36)

    Alex_capsunar [utilizator] i-a raspuns lui

    Unde ati iesi? Aveti televiziunea dumneavoastra privata?

    Nu pot sa cred ca inca puteti sa mai sustineti ca acel profesor a gresit, acum cand a devenit clar ca lumina zilei ca de fapt totul a fost un linsaj mediatic indreptat impotriva acelui profesor. Iar cui inca nu a trecut de partea profesorului, ii doresc sa aiba parte de acelasi linsaj.

    Vresu sa vad acum cine ii va plati daunele de imagine acelui nefericit dascal.
   • +2 (2 voturi)    
    Nu există (Luni, 8 februarie 2016, 13:47)

    Ana Armanca [utilizator] i-a raspuns lui

    Există o anchetă declanșată de ministerul educației și este foarte posibil ca dl. profesor să nu aibe voie să iasă cu declarații.Chiar dacă nu i s-ar fi cerut acest lucru, așa este normal.
    Vă pun și eu o întrebare: dacă era ora în care elevii dădeau teza sau un extemporal și profesorul ar fi spus: acuma aștept să dați tot ce aveți mai bun, și o elevă mai mucalită ar fi început să se dezbrace de hainele de firmă, tot dascălul ar fi de vină?!
  • +21 (31 voturi)    
   Presa fara reguli (Duminică, 7 februarie 2016, 10:03)

   rov [utilizator] i-a raspuns lui

   e precum cainele turbat lasat in urbe...de aici a rezultat si monstru suprem "antenele"
   • -5 (23 voturi)    
    oh, da (Duminică, 7 februarie 2016, 12:44)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui rov

    De vină pentru manipularea HN este... Antena 3. Logic!
    • +1 (15 voturi)    
     nu batrane filosecurist (Duminică, 7 februarie 2016, 13:55)

     basarab99 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     Tocmai
     Hotnews n-ar trebui sa se transforme in A3.
     ca are un alt nivel
     Stiu ca matale esti mereu la post cu veninul strans in prostata, dar lumea a inceput sa te cunoasca deja :)))
    • 0 (8 voturi)    
     pro rus, pro antene (Duminică, 7 februarie 2016, 17:28)

     rov [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     si anti romanesc...se leaga ceva aici...amice!!!
     • +1 (1 vot)    
      E pur si simplu prostie (Luni, 8 februarie 2016, 12:35)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui rov

      Il creditati cu prea multe "calitati" pe un penibil postac
    • +1 (1 vot)    
     Amice, sunt sigur ca dvs nu credeti (Luni, 8 februarie 2016, 12:28)

     Cuca [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     nici 10% din ce spuneti.

     Dar suferiti de probleme sexuale reprimate, si gasiti cumva o satisfactie perversa in a spune mereu exact contrariul logicii, bunului simt, si opiniei prevalente, si va bucurati sa primiti tone de rahat in cap de la uriasa majoritate a celorlalti cititori.

     E si asta o metoda de sublimare a nevoilor dvs.

     Numai ca nu e in regula. Cred ca suferiti.

     Mai iesiti si dvs in lume, mai vedeti oameni....
  • +30 (54 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 7 februarie 2016, 10:16)

   [anonim] i-a raspuns lui

   • +11 (17 voturi)    
    exact (Duminică, 7 februarie 2016, 11:33)

    Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui

    Jurnalistii ar trebui sa fie atenti de unde isi iau informatiile si sa le verifice, chiar daca cei care vin cu ele la prima mana sunt cunoscuti/prieteni.

    Dupa ce se linisteste scandalul- astept niste masuri si la Hotnews, au dat-o in bara rau de tot cu articolele alea initiale.

    Si ceva legat de Little London. Pt calomnie. Desi cred ca profesorul de mate (singurul care poate da in judecata) nici nu o sa isi bata capul sa ii dea in judecata, ala gandeste in termeni de performanta scolara nu sa stea prin procese cu toti parvenitii.
   • -13 (21 voturi)    
    nu iese fum fara foc... (Duminică, 7 februarie 2016, 12:11)

    fit [utilizator] i-a raspuns lui

    Cred ca exista ceva la baza, dar societatea asta este prea oarba ca sa mai vada! Prea ne-am obisnuit cum nu e sanatos!
   • +9 (13 voturi)    
    reputatia se castiga greu (Duminică, 7 februarie 2016, 17:30)

    rov [utilizator] i-a raspuns lui

    dar se pierde repede...hotnews e intr-o pozitie jenanta!
  • +1 (3 voturi)    
   Unde ati disparut? (Luni, 8 februarie 2016, 11:28)

   Alex_capsunar [utilizator] i-a raspuns lui

   Hai sa va vad acum unde sunteti toti aia care v-ati grabit sa dati cu pietre in acel profesor, bazandu-va pe un fapt prost relatat.

   O sa spuneti ca nu aveati alte date ale problemei, dar creierul vostru ar fi putut sa ridice intrebarea daca faptele relatate ar fi putut sa se intample chiar in modul in care au fost initial relatate. Iar cum asta nu s-a intamplat, concluzia o trageti singuri
 • +2 (34 voturi)    
  Nu va luați după comentariile de pe internet (Duminică, 7 februarie 2016, 2:00)

  dumitrica [utilizator]

  Nu știi cine face comentariile de pe internet asa ca valoarea lor este foarte redusa.
 • +4 (72 voturi)    
  sistemul se va apara cu dintii... (Duminică, 7 februarie 2016, 2:19)

  math_2 [utilizator]

  ... ca de obicei. Veti vedea, absolventi, elevi, profesori si parinti revoltati de aceasta calomnie groaznica. Nicio comisie nu va rezolva nimic.
  Sistemul de educatie de stat este macinat de blazare, impostura si coruptie. Marele liceu Tudor Vianu pare mai rasarit si inca atrage niste copii exceptionali dar nu este nimic de invidiat. Tot meditatii la greu cu profesorii tai, tot pile, tot aranjamente.
 • +8 (42 voturi)    
  Ce gluma buna (Duminică, 7 februarie 2016, 3:04)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  Sistemul de invatamant e un parlament in miniatura sau mai degraba o menajerie. Cum il vezi pe Oprea sau Ponta care spun ca n-au gresit nimic si o ceata de "deontologi" sar sa apere "sistemul ticalosit" in presa, asa si aici o sa apara "albitorii" care sa perpetueze "fabrica": colegi, elevi, toti "neprihaniti" vor albi piaristic "sistemul perfect" care produce 3 olimpici si 97 de rebuturi!
  • 0 (0 voturi)    
   3% olimpici ar fi genial (Luni, 8 februarie 2016, 11:03)

   math_2 [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   ...de fapt produce 10 olimpici dintre care 9 pleaca din tara si mii de semidocti.Clienti fideli la cumparat diplome.
 • +19 (41 voturi)    
  mda (Duminică, 7 februarie 2016, 3:31)

  marianmarian [utilizator]

  Tind sa-i cred pe elevi de data asta, nu pe flasnetarul care a sifonat marea poveste in presa. Nu ca n-ar fi sistemul plin de profesori care numai dascali (sau oameni) nu sunt, dar mi-e greu sa cred ca apar atatia elevi care cunosc intamplarea si-si apara profesorul DE MATE doar asa de doru' Lelii. Intr-adevar, citandu-l pe elevul cu pricina de pe facebook, "interesant". Poate data viitoare stati putin stramb si judecati drept inainte de a publica vreo "bomba" in stilul stiripesurse.ro.
  • -1 (9 voturi)    
   de (Duminică, 7 februarie 2016, 17:29)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui marianmarian

   sindromul stockhlom a auzit?
   pana si exprimarea "tind sa-i cred pe..." e suficienta ca sa va dati singur peste argumentul "flasnetarul care a sifonat".
   • +1 (13 voturi)    
    psihologul de cartier (Duminică, 7 februarie 2016, 17:56)

    marianmarian [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    Nu fi penibil, stimabile. Inainte sa arunci la inaintare teorii degeaba, stabileste-ti contextul. In timpurile in care traim elevii tind sa se revolte tot mai mult impotriva "sistemului", ca intreg si in cazuri particulare, de foarte multe ori in mod justificat. O clasa de elevi chinuiti si batjocoriti ar fi profitat de ocazia perfecta sa-si nenoroceasca profesorul, cum au mai fost cazuri prin presa. In loc sa-l iei pe Stockholm in gura cu valoare de contraargument, mai bine incerci sa vezi imaginea de ansamblu. Ca si tine, si eu am aflat de poveste din presa, nu de la profesorul respectiv si nici de la vreun elev din clasa. De asta "TIND" sa cred o anume versiune sau alta, in loc sa musc din poveste ca din branza.
 • +18 (38 voturi)    
  Asta e: (Duminică, 7 februarie 2016, 7:21)

  ofCAER [utilizator]

  o dovada (una in plus, a cita oare?!) a ceea ce pot "construi" mass media.
  Un fapt banal - de o banalitate absoluta! (fiindca se fac, in orele de clasa din Romania, zeci si zeci de mii de glume) - au facut ceva senzational, o problema nationala, o stire de prim plan...
  hotnews.ro nu-i pe dinafara de mass media.
  • -8 (18 voturi)    
   la ora se fac mai mult glume? (Duminică, 7 februarie 2016, 11:51)

   fit [utilizator] i-a raspuns lui ofCAER

   Eu am inteles pana la urma ca la ore se fac mai mult glume (mishto-uri) decat... carte.
   • +1 (7 voturi)    
    hi hi (Duminică, 7 februarie 2016, 16:12)

    anonimicus [utilizator] i-a raspuns lui fit

    7 "olimpici" ti-au datr minusuri. Asta patesti daca faci glume pe seama glumetului idol cu pieptul plin de medaliile altora ...
 • -5 (9 voturi)    
  Expresia "sa se tarasca in genunchi"? (Duminică, 7 februarie 2016, 7:45)

  BeadsMaster [anonim]

  Taratul este pe burta, in genunchi e un fel de mers, mersul in genunchi.
  Taratul in genunchi nici nu stiu daca e posibil.
  • +9 (13 voturi)    
   Ba taratul in genunchi e o traditie nationala (Duminică, 7 februarie 2016, 10:42)

   proxy [utilizator] i-a raspuns lui BeadsMaster

   Romanul se taraste in genunchi la
   scoala, la doctor, la servici, in fata autoritatilor si a moastelor. Avem de asemenea un talent netarmurit de a ii distruge pe cei ce spun adevarul. Mandru ca sunt roman!
 • -20 (24 voturi)    
  reducere (Duminică, 7 februarie 2016, 7:48)

  DanMiclea1 [anonim]

  Ar trebui reduse orele de matematica. Se cer prea multe lucruri invatate pe de rost
 • +11 (29 voturi)    
  simtul umorului (Duminică, 7 februarie 2016, 9:05)

  zot [utilizator]

  cine a fost elev cunoaste ca se fac astfel de glume in clasa si acestea au ,de cele mai multe ori, succes, conduc spre destindere. In astfel de situatii poti avea parte de interlocutori FARA SIMTUL UMORULUI, care strica tot farmecul
  Dle Profesor, fiti asa cum va descriu fostii si actualii elevi care va indragesc!
  • 0 (8 voturi)    
   scoala e o gluma! (Duminică, 7 februarie 2016, 11:52)

   fit [utilizator] i-a raspuns lui zot

   In general, scoala e o mare gluma! La fel ca si viitorul nostru!
   • -2 (6 voturi)    
    Problemele sunt mult mai ușor de rezolvat (Duminică, 7 februarie 2016, 12:36)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui fit

    dacă iei în considerare și hazul, nu numai necazul.
  • -2 (6 voturi)    
   bataia (Duminică, 7 februarie 2016, 17:32)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui zot

   de joc nu poate fi o gluma.
   ce-ar fi ca "in gluma" sa ti se pretinda sa mergi in genunchi daca vrei sa nu fi dat afara din serviciu?
   • 0 (2 voturi)    
    Aici e clenciul (Luni, 8 februarie 2016, 10:01)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    Aparent, dupa versiunile de mai sus, dascalul nu i-a cerut elevului nimic. Chiar si asa, daca i-a marit media, de exemplu adaugand din burta o nota mare care n-are nimic de-a face cu cunostintele de matematica ale elevului, a incalcat legea si s-a dovedit un educator prost, invatandu-i pe elevi lipsa de respect fata de lege. Daca insa se dovedeste ca profesorul de matematica nu i-a pretins nimic elevului, ca ideea le-a apartinut colegilor acestuia, si ca de fapt nici o medie n-a fost modificata ca urmare a acestui eveniment, elevii cu ideea trebuiesc penalizati, pentru ca l-au convins pe un coleg sa se umileasca public, iar cel ce-a prezentat la origine evenimentul intr-un mod tendentios trebuie penalizat si el.

    Pe de alta parte, gluma e gluma doar atat timp cat nu raneste. De-aia si faci glume diferite cu oameni diferiti - nu toata lumea percepe la fel aceeasi gluma. Noi romanii facem glume despre orice, da' cred ca majoritatea dintre noi s-ar abtine sa povesteasca bancuri despre viol unei femei violate de curand, sau familiei acesteia, de exemplu. Nu stiu ce glume face respectivul profesor, dar nu orice gluma e admisibila, mai ales din partea unui dascal. Sa faci glume ca sa nu-ti adoarma clasa la ora e una, sa le faci directionat asupra unui elev, indiferent care ar fi motivul. Sarcasmul, desi sport national in Romania, n-are ce cauta in sala de clasa. Un dascal bun ar trebui sa stie asta.
    • 0 (2 voturi)    
     daca (Luni, 8 februarie 2016, 12:15)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui Eu the first

     in "gluma" spunea asa : "cine rezolva problema de pe tabla, mai primeste un punct la medie" era ok.
     sa ceri insa sa se mearga in genunchi pentru o majorare a mediei, e umilitor. numai gluma nu este, oricat sar unii in apararea somitatii nerecunoscute decat in acel liceu. nu or sa aiba parte de majorarea mediei.
     culmea este ca niciunul din aparatorii celui ce se pretinde dascal, nu a contrazis nici solicitarea de a merge in genunchi, nici indeplinirea cerintei respective si nici modificarea mediei, facuta pentru indeplinirea "sarcinii"de catre respectivul elev, din varii motive stiute numai de el.
     si atunci, despre ce vorbim? pe cine aparam? care morala? care etica profesionala? nu-i suficient ca stie matematica si ca, profitand de harul unuia sau a doi elevi care au ajuns cu rezultate meritorii la olimpiada, sa se impauneze cu titlul de profesor.
  • 0 (0 voturi)    
   Gandirea ta e interesanta (Luni, 8 februarie 2016, 10:16)

   abisala [utilizator] i-a raspuns lui zot

   Oare cum pot citi/scrie aici cei care nu au fost elevi :))? Sa inteleg ca scoala e o bascalie si totul ar fi super daca n-ar exista niste elevi nashpa care-i strica farmecul. Poate asta e motivul pentru care 60% pica la bac? Ma iau dupa cifrele oficiale, daca ar fi sa-i luam pe aia care trec pe bune, probabil ca am ramane cu 10%.
 • +25 (45 voturi)    
  Vianu (Duminică, 7 februarie 2016, 9:38)

  lara1 [utilizator]

  Am fost colega de cancelarie timp de mai multi ani cu domnul profesor Moldoveanu, iar fiul meu i-a fost elev, deci il cunosc si ca parinte. Fiul meu se mandreste ca a fost elevul dumnealui si ii datoreaza mult din cariera sa.
  Pot sa certific ca este un profesor iubit si respectat de elevii sai si ca lucreaza cu toata clasa, nu doar cu cativa olimpici, cum s-a spus prin comentariile la aceste articole. A avut si are rezultate exceptionale cu elevii, atat la olimpiade cat si la bacalaureat. Este un profesor de exceptie, cum sun putini astazi.
  Mai pot sa spun ca elevii din Vianu sunt copii inteligenti si se preteaza la glume cu profesorii, dar in limita bunului simt, fara sa jigneasca. Din cat cunosc eu acesti copii, este exclus faptul ca ei sa se lase jigniti in felul acesta.
  Se vede clar ca a fost o gluma, gresit interpretata.
  Mai vreau sa adaug ca poza care apare in articol, sub care scrie, de altfel "elevi la scoala", nu este facuta in colegiul Vianu.

  • -2 (26 voturi)    
   gluma?!? (Duminică, 7 februarie 2016, 10:51)

   demaGOGU [utilizator] i-a raspuns lui lara1

   taratul... in genunchi (sic!) poate fi sport national la romani dar in niciun caz o "gluma"
  • -2 (14 voturi)    
   Nu puteti certifica nimic... (Duminică, 7 februarie 2016, 11:49)

   mcris [utilizator] i-a raspuns lui lara1

   pentru ca NU va numiti Cauchy-B...
 • +16 (26 voturi)    
  Jurnalism (Duminică, 7 februarie 2016, 10:02)

  PoliacovAndrei1 [anonim]

  Fara verificare din mai multe surse. antena 3 e aici.
 • +20 (30 voturi)    
  Daca tot se face ancheta (Duminică, 7 februarie 2016, 10:17)

  Canache [utilizator]

  macar sa fie pedepsiti aia de au pornit magaria (cred ca se poate gasi ceva si pt presa).
  O zi mai buna in suflete ca vaem mare nevoie.
 • +22 (36 voturi)    
  Diversiune (Duminică, 7 februarie 2016, 10:20)

  EugenEugen1 [anonim]

  Am fost profesor de matematica la Vianu, intre 1997-2004. Severius mi-a fost coleg ani de zile si pot spune ca n-am auzit ori vazut nimic care sa indice un asemenea comportament fata de elevi, dimpotriva, avea o relatie f. buna cu elevii si performante exceptionale la olimpiade cu elevii pe care ii pregatea. Atunci de a aparut toata nebunia asta? Pai asa zisii reclamanti activeaza la o institutie scolara privata, si au tot interesul sa denigreze ce a mai ramas de valoare in invatamantul de stat, care oricum e in moarte clinica si fara atacuri mizerabile de genul asta.
  • -8 (20 voturi)    
   Era nevoie de acest comentariu? (Duminică, 7 februarie 2016, 12:14)

   proxy [utilizator] i-a raspuns lui EugenEugen1

   Comentarii ar trebui sa apara doar de la cei care au fost prezenti la incident.
   Restul nu are legatura cu cazul. Nu stiu cum o scoala gimnaziala privata din Ilfov e concurenta unui liceu central de profil.
   • +6 (16 voturi)    
    Chiar asa? (Duminică, 7 februarie 2016, 13:01)

    EugenEugen1 [anonim] i-a raspuns lui proxy

    Individul ala care a pornit isteria, profesor la o scoala privata, a fost prezent la incident?
    • -6 (14 voturi)    
     E o diferenta (Duminică, 7 februarie 2016, 14:36)

     proxy [utilizator] i-a raspuns lui EugenEugen1

     Cel de la privat a avertizat asupra unui posibil abuz, povestit de copilul unui prietene si colege, asa cum povestste si la L Mandruta. E reactia fireasca a oricarui parinte caruia comunismul nu i-a atrofiat chiar toate reflexele de libertate. Raspunsul de mai sus e un comentariu privind activitatea generala si anterioara a profesorului de matematica. Nu e un comentariu despre incident si ce stie ca s-a intamplat. Spuneam doar ca nu are legatura cu cazul in sine.
     • +8 (10 voturi)    
      Posibil abuz? (Duminică, 7 februarie 2016, 16:45)

      EugenEugen1 [anonim] i-a raspuns lui proxy

      Eu zic sa mai citesti odata postarea de pe Facebook a profesorului de istorie, o gasesti aici: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20773937-elev-fortat-tarasca-genunchi-fata-profesorului-matematica-pentru-punct-plus-teza-povestea-spusa-alt-profesor.htm . Eu unul n-am gasit nimic pus sub semnul "posibilului", doar afirmatii definitive cu privire la "umilinte" etc.
     • 0 (0 voturi)    
      firul povestii (Luni, 8 februarie 2016, 13:43)

      Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui proxy

      deci profesorul-parator, nu a fost prezent, nu e nici macar profesor la liceul cu pricina.
      El e doar raspandacul (nu a facut sesizate oficiala ci a scris pe wall-ul de la FB) , unei intamplari povestite de o "colega" (si sefa se pare) care si ea a a aflat de la copil (e fata sau baiat?) care mai apoi a iesit la rampa si a spus ca denuntza ea "umilirea" si ca, repercursiune, isi retrage copilul de la VIanu.
      Mie pana acum imi "miroase" a altceva si nu a caz de umilire.

      Mie unul imi este inca neclar daca profesrul chiar i-a marit nota respetivulzi "tarator" , nu de alta dar din context/marturiile celorlalti copii reiese ca profesorul nu l-a pus pe respetivul direct ci a sugerat (mai in gluma, mai in serios-tuturor).
      Daca respetivul profesorull (oricat de emintent ar fi el ) a marit nota la teza cu un punct pe nedrept (adica pe necunostinte) atunci a gresit. Punct.
   • 0 (0 voturi)    
    Cum nu e nevoie de ineptiile tale (Luni, 8 februarie 2016, 12:36)

    Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui proxy

    Ar fi util sa le pastrezi doar in familie.
 • +21 (33 voturi)    
  baliverne de presa (Duminică, 7 februarie 2016, 10:20)

  LTT [utilizator]

  Dupa cate imi aduc aminte profesorul de mate a fost director in Vianu. Probabil a avut vreun conflict cu istoria. Dar pot sa va spun ca, dupa trei ani- fiu-miu este a 11 la Vianu- totul este remarcabil. Copilul meu se duce cu mare placere la scoala. Mi-a spus in nenumarate randuri ca daca ar alege inca o data tot aici s-ar inscrie. Asa ca, incetati cu tampenii.
  • -1 (1 vot)    
   Proful de istorie nu e din Vianu (Marţi, 9 februarie 2016, 0:51)

   lara1 [utilizator] i-a raspuns lui LTT

   si nu a fost niciodata in Vianu
 • +25 (35 voturi)    
  Spre luare aminte (Duminică, 7 februarie 2016, 10:23)

  Daniels22026 [utilizator]

  Un elev inteligent descrie simplu realitatea.

  "Mi se pare gretos modul in care mass media modeleaza povestile cu scopul de a starni necaz."
 • +10 (16 voturi)    
  constatare (Duminică, 7 februarie 2016, 10:48)

  rezis [utilizator]

  Tot vorbim in presa de verificarea oricarei informatii din cel putin 2 surse.....Din pacate raul a fost facut: se vor da dezmintiri etc. insa imaginea dlui profesor va ramine in penumbra! Cine repara astfel de situatii? Julian Barnes vorbeste undeva ce insemna sa scrii pentru The New Yorker si cum acolo exista un grup de corectori numiti simbolic "politia stilistica"! Acestia disecau fiecare prepozitie scrisa intr-un articol si corectau la singe orice inadvertenta gramaticala, logica sau de informare! In lumea stiintifica ii spunem peer-review! Poate ar fi timpul sa trecem si noi la asa ceva!
  • +8 (10 voturi)    
   Da, dar (Duminică, 7 februarie 2016, 12:32)

   Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui rezis

   poliția aceasta exista la The New Yorker, nu la noi unde media de presă aleargă după știri despre găina care naște pui vii! Păcat că se lovește într-unul dintre foarte puținii profesori de valoare care mai există... Dacă ar fi fost măcar un strop de adevăr în această poveste, n-ar fi sărit atâția oameni în apărarea domnului professor...
   Julian Barnes vorbește despre subiectul pe care l-ați pomenit în SCRISORI DE LA LONDRA... O carte absolut savuroasă... Mă bucur că mai sunt oameni care mai citesc astfel de cărți...
 • +4 (18 voturi)    
  Exceptionalitatea si taberele pro si contra ! (Duminică, 7 februarie 2016, 11:05)

  Susufler0 [utilizator]

  In astfel de cazuri, cand profesorul acuzat de ceva, nu importa ce (violenta fizica, violenta psihica, luare de mita etc) este un foarte bun profesionist, situatia este mult mai dificil de gestionat, decat cand e vorba de o loaza de profesor (slab pregatit, chiulangiu, conflictual). S-a observat ca lumea e reticenta sa acuze, chiar si in cazul unor dascali nemerituosi, fiind tentata mai degraba sa nu se pronunte, ba chiar sa ia timid apararea celui acuzat, dintr-un soi de solidaritate prost inteleasa. Cu atat mai complicat este cand e vorba de un profesor emerit, cu rezultate exceptionale, cu care scola se mandreste, indiferent de cat de simpatic sau acceptabil social este profesorul respectiv. Am observat ca in astfel de cazuri, cei care sar in apararea unei asemenea persoane, tind sa creeze chiar situatii paralele cu realitatea, din dorinta sincera de a salva un "diamant" care a avut nesansa sa ajunga intr-o postura complicata din propria culpa. Se poate uneori ajunge la un adevarat "carambol" intre un complot orchestrat "anti" si o miscare "pro", ambele , culmea ! deformand realitatea in mod sensibil. In astfel de situatii, cineva venit din afara "sa stabileasca ce si cum nu poate fi niciodata sigur ca rezultatul anchetei este cel corect.
  PS Personal tind sa cred ca profesorul in cauza, ca orice om exceptional, are ciudateniile lui si e posibil sa fi sugerat gestul elevului, nemizand pe faptul ca acesta ii va urma sugestia.
  • -2 (8 voturi)    
   Priincipiul lui Occam (Duminică, 7 februarie 2016, 16:11)

   Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Eviti principiul simplitatii. Ceea ce descrii tu e un mecanism si un sistem imaginar, care nu se apropie nicicum de articol. Nici macar nu reprezinta vreo generalizare utila pentru orice alta problema.

   Toate elementele barfei, a invidiei si a resentimentelor fata de autoritate se regasesc in articol. Fara suparare. Nu esti nici macar pe aproape de a intelege detaliile cazul prezentat, ori valurile mari, ample ale culturii si societatii.

   Pacea din mintea si sufletul tau se multiplica la nivelul mediocritatii inconstiente, conducand doar la amanari ale furtunilor create intotdeauna de indiferenta mediocra. Esti ca un simbol al saraciei si violentei care ne ameninta pe toti. Stiu ca nu-ti pasa.
   • +1 (5 voturi)    
    Sunt doar om, nu om de stiinta ! (Duminică, 7 februarie 2016, 18:03)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

    Aici suntem pe un forum si ne expunem parerile pur si simplu. Convinge-l pe ala de la Minister care o sa vina sa cerceteze la Vianu de virtutile Briciului lui Ockham. Dar iti dau un sfat : nu- l lua si pe ala cu " valurile mari, ample ale culturii si societatii", cu "simbolul saraciei si violentei care ne ameninta pe toti", pt ca nu o sa inteleaga legatura dintre profesor , taratul in genunchi si bazaconiile pe care le debitezi si o sa creada ca ai tras pe nas. Crede-ma !
    • -3 (3 voturi)    
     N-am pretentii (Duminică, 7 februarie 2016, 22:40)

     Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Ai dreptate. In mod direct, tie sau vreunei comisii ministeriale de babuini, nu v-as spune niciodata adevarul adevarat, ca intr-un comentariu pe net. Exact cum ai spus, pentru ca nu ati intelege nimic.

     E adevarat, m-am adresat chipurile tie. Dar nu pentru tine am scris.
     • +1 (3 voturi)    
      Cred ca e momentul ! (Luni, 8 februarie 2016, 1:37)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

      Cred ca e momentul sa dai cu mana in perete si sa te trezesti.
 • +1 (11 voturi)    
  opinia publica e volatila... (Duminică, 7 februarie 2016, 11:24)

  Xorciser [utilizator]

  Cei care au "planuit" tot scandalul asta ar trebui sa stie ca gura lumii te ridica dar te si doboara.

  Inca doua zile de-astea de "scandal la T Vianu" si o sa se desfiinteze liceul...Little London.
 • +3 (9 voturi)    
  Mica paranteza (Duminică, 7 februarie 2016, 11:30)

  BartSimpson [utilizator]

  Vad din ce in ce mai des tampenia debitata de elev in acest text: "Un om trebuie sa-si asume DOAR ceea ce spune nu si ceea ce intelege receptorul". Teoria comunicarii specifica destul de clar (in orice carte sau manual) ca vorbele rostite transmit maxim 30% din mesaj. Restul de 70% fiind transmis prin ton si limbajul non verbal ... am intalnit aceasta "scuza" cu "sunt responsabil numai pentru ce spun" indeosebi la oameni care nu-si asumau continutul comunicarii si preferau de regula sa pastreze o stare de ambiguitate. Am inchis paranteza :)
 • -4 (18 voturi)    
  Umilinta este o gluma? Isi distrug caracterul! (Duminică, 7 februarie 2016, 11:33)

  Miky60 [utilizator]

  Ganditi-va ca sunt la varsta la care se formeaza caracterul unui om, iar daca acesti copii accepta aceste umilinte ca "glume", vor accepta si mai tarziu umilirea facuta de sefi, facuta de directori, primari, minitrii, stat! Acum ar fi trebuit sa ia pozitie impotriva acestui profesor, nu sa accepte! Va dati seama cat de manipulator este acest profesor daca a ajuns sa ii faca pe acesti elevi sa creada ca aceste umilinte sunt "niste glume"? Chiar si cele povestite acum de elevi ca "glume", tot umilinte sunt.
 • +14 (28 voturi)    
  Hotnews, scuze cat mai repede! (Duminică, 7 februarie 2016, 12:59)

  basarab99 [utilizator]

  Draga Hotnews,
  Sunteti formatori de opinie si trebuie sa va asumati responsabilitatea acestui lucru. NU sunteti antena 3, sa bagati capul in pamant.
  Dati baner pe prima pagina, nu doar un articol in oglinda.
  Profesorul respectiv a fost director acum 2-3 ani. Acum e o persoana care-l invita pe Tariceanu la deschidere... Cum va suna?
  Referitor la caracterul acestui om, tarat acum de voi in scandal va pot spune ca e un om cu valori, cu tinuta, inteligent si moral. Poate un pic cam prea exigent, dar de cand e asta o vina???
  Am copilul la Vianu si va pot spune ca omul asta e un model. Iar asta, intr-un invatamant pe butuci, e atat de rar incat nu e de mirare ca am ajuns sa dam in acest om: cei din jur probabil nu pot sa suporte gandul ca nu toti suntem mizerabili, coruptibili, manevrabili.
  Hotnews, ar trebui sa tineti articolul de scuze 2 saptamani cap de afis pe prima pagina. si sa faceti si un articol despre acest om!!!
  Daca nu va reparati pozitia in stil corect si transparent, eu unul nu va mai citesc.
  • +6 (8 voturi)    
   erata (Duminică, 7 februarie 2016, 13:06)

   basarab99 [utilizator] i-a raspuns lui basarab99

   ca sa nu fu inteles gresit, fraza:
   "acum e o persoana care-l invita pe tariceanu la deschidere"
   se citeste
   "acum director este o persoana care-l invita pe tariceanu la deschidere."
  • -4 (4 voturi)    
   eroare (Duminică, 7 februarie 2016, 17:43)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui basarab99

   hotnews nu e formator de opinie.
   e doar un site de stiri care permite un dialog intre cititori, ca cel de aici.
   • +4 (6 voturi)    
    fals (Duminică, 7 februarie 2016, 18:39)

    IoanaTao [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    orice portal de stiri e formator de opinie, atunci cand prezinta stiri neverificate
    • 0 (0 voturi)    
     asta-i tare rau (Luni, 8 februarie 2016, 12:17)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui IoanaTao

     e formator de opinie, citez :

     "...atunci cand prezinta stiri neverificate ".

     deci, daca erau verificate sunt neformatori de opinie.
     cumva absolventa la vianu?
   • +2 (2 voturi)    
    Tot mai frecvent ... (Luni, 8 februarie 2016, 10:10)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    ... ajung sa pun la indoiala afirmatia Dvs - de care pana acum cateva luni eram si eu convins.

    Formator de opinie devii si atunci cand incepi sa nu mai respecti deontologia profesionala, si sa publici stiri contradictorii, neverificate, prezentand adevaruri partiale. Asta fac toate ziarele si televiziunile de scandal. Opinia pe care o formeaza e ca lumea e un loc mai rau decat e de fapt. Ceata informationala pe care o creeaza ii impiedica pe cei ce folosesc respectivele surse media sa-si formeze opinii corecte.

    Nu stiu daca asta e ceva intentionat la hotnews, sau involuntar, o urmare a contaminarii profesionale de la multele institutii de scandal din peisajul media romanesc. Stiu doar ca incep tot mai des sa ma uit dupa surse de informare alternative.
    • -1 (1 vot)    
     daca (Luni, 8 februarie 2016, 12:24)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui Eu the first

     urmariti firul povestii, o sa constatati ca hotnews a prezentat doar faptele, fara sa se implice prin opinia vreunui redactor.
     a prezentat toate fatetele intamplarii ajunsa eveniment. din ambele parti.
     de asemenea, neimplicandu-se in schimbul de opinii/comentarii, nu poate fi acuzat de partinirea cuiva.
     si atunci, nu credeti ca formarea opiniei este data de contactul intre oameni? unii au fost de partea elevului, altii de partea profesorului.
     curios insa, este faptul ca cei care tin partea profesorului, ii fac un deserviciu acestuia prin etichetarea "adversarilor" ca loaze, spre exemplu. cine le da dreptul asta?
 • -1 (13 voturi)    
  Recomand domnului profesor (Duminică, 7 februarie 2016, 14:47)

  eek [utilizator]

  ...sa ia ce masuri sunt necesare pentru a-i fi despagubita imensa dauna morala. Si pentru dreptate.
  • -3 (9 voturi)    
   asa, asa (Duminică, 7 februarie 2016, 16:17)

   anonimicus [utilizator] i-a raspuns lui eek

   sa se tarasca in genunchi pana la catedra lui toti cei care nu-l idolatrizeaza!
  • +1 (1 vot)    
   Si daca e adevarat, ce recomandati ? (Luni, 8 februarie 2016, 13:01)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui eek

   Am vazut la tv azi un parante ambuscat care zicea ca pe vremea lui era un film, foarte frumos, foarte apreciat "In genunchi ma intorc la tine "...Si eu cred ca este un nimic acela care este jignit/denigrat si nu ia atitudine (in instanta) pentru a pune la punct denigratorul ! Eu nu am vazut-pana acum-asta la Hotnews si mai astept pana la concluzii.Ce ma ingrozeste in raport de situatia efectiva/imaginata este si :
   -numarul sustinatorilor si argumentatia acestora de pe facebook
   -argumentatia-in aparare-a elevilor/parintilor de genul ne-am distrat, a fost o gluma, candva era un film foarte apreciat cu "in genunchi..."
 • +4 (16 voturi)    
  foarte dezamagita de hotnews (Duminică, 7 februarie 2016, 15:24)

  IoanaTao [utilizator]

  Eu v-am spus de la inceput, daca povestea e adevarata, fapta profesorului e sub orice critica, dar pana una alta, nu e decat o barfa de facebook.

  Este inadmisibil ca un site ca hotnews sa faca astfel de acuzatii doar dupa povesti publicate pe facebook, fara sa verifice informatia. Chiar daca ai incredere in cel care spune povestea, el nu a participat direct la eveniment, spune la randul lui ceva ce i s-a povestit. Probabil si el a fost inselat, cine stie ce parinte a inteles gresit povestea unui copil si uite-asa se face minciuna din adevar.

  Cum poti sa publici tu, care esti un portal de stiri cica "obiective", un astfel de zvon auzit de la mana a saptea, fara sa verifici, fara sa stii macar despre ce persoana e vorba?

  Sper ca v-ati invatat lectia si pe viitor nu mai publicati zvonuri de facebook, in ochii mei ati scazut oricum mult ca site de stiri cu informatii credibile.
  • 0 (14 voturi)    
   dar.. (Duminică, 7 februarie 2016, 15:54)

   Pink Z [anonim] i-a raspuns lui IoanaTao

   dar dumneavoastra de unde stiti cate surse au verificat cei de la hotnews ?

   e foarte multa lume care nu mai asculta, totul e gata judecat. si in principiu, daca presa spune ce eu deja "stiu", atunci e buna, daca nu, e de kko.

   privind in istoria celor de la hn, nu prea au scos chestii fara baza pe gura, asa ca, fara sa fiu eu vreun judecator, inclin sa ced ca a fost ceva acolo.
   • -2 (8 voturi)    
    ? (Duminică, 7 februarie 2016, 16:49)

    EugenEugen1 [anonim] i-a raspuns lui Pink Z

    Daca elevul in cauza a lamurit situatia intr-o postare pe Facebook, anume ca n-a fost, de fapt, nimic, ce vrei mai mult?
   • +1 (3 voturi)    
    E rekativ simplu (Luni, 8 februarie 2016, 10:13)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui Pink Z

    Cam ca in mediul academic: sunt admisibile, in evaluarea articolului, doar sursele explicit mentionate. Care-s sursele pe care le-a mentionat HN, in afara unui blog post al unui personaj aparent cu muste pe caciula?
 • +5 (5 voturi)    
  haideti sa comentam, sa vedem dc incep anchete (Duminică, 7 februarie 2016, 18:50)

  IoanaTao [utilizator]

  Daca eu public pe facebook o poveste cum ca am auzit despre profesorul Marcel Bartic ca a obligat o eleva sa mearga in genunchi pentru un punct in plus, site-ul hotnews imi va publica comentariul?

  Sau trebuie sa cunosc pe cineva din redactie ca sa imi dea crezare?

  Si daca as cunoaste pe cineva si comentariul ar fi publicat, Inspectoratul ar porni o ancheta bazat doar pe vorbele mele?

  Cu toate ca victima si martorii oculari neaga faptul ca intamplarea s-ar fi petrecut? Doar pentru ca cineva a spus ceva pe facebook si hotnews a preluat??!

  Este incredibil...
  • -4 (6 voturi)    
   Ce spun elevii (Duminică, 7 februarie 2016, 19:05)

   proxy [utilizator] i-a raspuns lui IoanaTao

   http://m.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Educatie/In+genunchi+pentru+o+nota+mai+mare+Acuzatii+grave+la+adresa+unui
  • -2 (2 voturi)    
   Nu e deloc incredibil pentru ca daca ar fi (Luni, 8 februarie 2016, 12:16)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui IoanaTao

   adevarat (asa cum imi permit inca sa cred eu) ar fi foarte grav !
   Inca si mai grav este ca pe facebook niste persoane defavorizate au rezonat cu atitudinea presupusa a profesorului !!!
   Hotnews nu avea cum sa "verifice"credibil. Avem "experienta" invatatoarei spagare care datorita lasitatii parintilor a putut sa se intoarca la catedra in timp ce mamica -singura care s-a simtit umilita de laturile acesteia-a trebuit sa paraseasca scoala...
   Si apoi zic si eu-cum califica "elevii astia de elita"episodul ca fiind "o gluma" si cam ce alte distractii de genul asta.. mai gusta acesti tineri
   • +1 (1 vot)    
    Alunecoasa comparatie! (Marţi, 9 februarie 2016, 1:10)

    lara1 [utilizator] i-a raspuns lui deval

    care e legatura dintre invatatoarea spagara si profesorul acesta?
   • 0 (0 voturi)    
    problema e ca e o acuzatie grava (Marţi, 9 februarie 2016, 4:00)

    IoanaTao [utilizator] i-a raspuns lui deval

    TOCMAI pentru ca daca ar fi adevarat, ar fi grav, o stire ca asta trebuie verificata bine inainte.

    Cu cat fapta de care acuzi e mai serioasa, cu atat mai grav este sa publici barfe neverificate. Daca posibila fapta (pt ca inca nu stim daca s-a intamplat) ar fi fost o greseala minora, nu m-ar fi derajat lipsa de profesionalism a Ralucai Pantazi, dar fiind vorba de o acuzatie grava, nu pot sa trec cu vederea, indiferent de verdictul pe care l-ar da ancheta.

    Pentru ca presa, dupa cum s-a vazut, are puterea sa te faca vinovat intr-o secunda, oamenii nu mai asteapta dovezile pentru a da comenta cazul si a da verdictul. Reporterii morala au o responsabilitaet uriasa cu ce publica.
 • +5 (11 voturi)    
  respect nu linsaj mediatic HOTNEWS (Duminică, 7 februarie 2016, 22:37)

  Verinica [utilizator]

  Realitatea este suma perceptiilor fiecarui invidivid.Din acest liceu an de an la olimpiada nationala de matematica sunt in primi 10 pe tara cel putin un elev de la clasa a-V-a pana la clasa a -XII-a.Cu siguranta ca si profesorul acuzat ca a spus si a facut zilele acestea a avut un aport la aceste reusite constante ale acestui liceu.

  Ne pricepem de minune noi ca romani sa distrugem din interior tot ceea ce da rezultate bune prin promovarea doar a ceea ce credem noi ca e interesul propriu in loc sa gandim cu responsabilitate atat la interesul individual dar si la cel general(dpmdv asta sa intamplat cu intreaga tara dupa revolutie).

  Nu accepti sau nu poti sa faci fata unui anumit mod de a lucra pleaca si punct dar nu arunca cu noroi netinad cont si de interesul tuturor celor implicati in viata de zi cu zi a liceului Tudor Vianu.Punctual nu spun ca nu o fi o doza de adevar in ceea ce sa intamplat cu acel elev,dar sa nu uitam ca pana si Maximilian Robespierre a murit cu dreptatea in mana atunci cand o dus-o la extrem...si in nici un caz nu putem spune ca asta e modul de a lucra a acestui profesor.Sa fim seriosi!!!!

  Asta este cel putin lipsa de respect,respectul insemnand ca ai libertatea de a spune si face tot ce vrei dar totodata sa intelegi ca libertatea ta se termina acolo unde incepe libertatea celorlalti.
 • -3 (3 voturi)    
  Patronul liceului e bunicul ministrului Culturii! (Luni, 8 februarie 2016, 13:36)

  EllenaS [utilizator]

  Liceul "Tudor Vianu" trebuie sa formeze, in primul rand, oameni demni, si mai apoi olimpici! Primul bulgare rostogolit a fost generat de insusi profesorul de matematica. Dupa gluma facuta trebuia sa sacrifice ora de umplut tabla cu integrale simple, duble si triple si sa le vorbeasca elevilor despre ce inseamna sa fii demn in orice imprejurare. La clasa urmatoare nu s-ar mai fi propagat doar propunerea glumeata a profesorului, ci si lectia despre "demnitate" si nu s-ar mai fi intamplat chiar nimic negativ. Elevii au speculat ceva, dar profesorul, dupa o greseala nevinovata, n-a "speculat" un moment prielnic pentru educarea tinerilor. Lectia de "demnitate" a fost ratata. Pacat!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by