Presedintele Klaus Iohannis i-a trecut in rezerva pe seful Serviciului 112 din STS, Danut Popescu, si pe seful Directiei Generale Management Operational din Ministerul Afacerilor Interne, Adrian Romanica.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, citat de Agerpres, seful statului a semnat vineri decretele privind trecerea in rezerva a generalului de brigada - cu o stea Danut Popescu din Serviciul de Telecomunicatii Speciale, la 1 martie 2016, si a generalului de brigada - cu o stea Adrian Romanica din Ministerul Afacerilor Interne, la 15 februarie.

De asemenea, presedintele Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din functia de judecator la Curtea de Apel Galati a lui Vasile Susanu - la data de 28 martie, ca urmare a respingerii cererii de acordare a avizului anual al Consiliului Superior al Magistraturii.

Seful statului a semnat si alte decrete pentru eliberarea din functie a mai multor magistrati ca urmare a pensionarii acestora. Este vorba despre: Maria Cecilia Rimili, judecator la Tribunalul Bihor, Felician-Sergiu Cotea, judecator si presedinte al Judecatoriei Campeni, Anisoara Neagoe, judecator la Judecatoria Vanju Mare, Ioan-Nicolae Jivan judecator si presedintele Sectiei litigii de munca si asigurari sociale a Curtii de Apel Timisoara si Rodica Olaru, judecator la Curtea de Apel Timisoara.