Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a atribuit ilegal contractul de promovare a brandului turistic national cu ocazia festivalului B'ESTFEST din anul 2011, potrivit concluziilor unui raport al Corpului de Control al premierului finalizat in iunie 2015, citat de Agerpres.

Contractul de prestari servicii, in valoare de 695.021 de lei, a fost incheiat cu societatea Emagic Concerts SRL pe 27 iunie 2011.

"Membrii comisiei de negociere (...) au admis oferta depusa de societatea Emagic Concerts SRL, desi aceasta nu continea documentele solicitate de autoritatea contractanta in documentatia descriptiva referitoare la capacitatea societatii de a presta servicii de publicitate. Admiterea ofertei finale depusa de societatea Emagic Concerts SRL in conditiile in care aceasta era incompleta si incheierea contractului de servicii (...) au avut drept consecinta crearea unui avantaj patrimonial societatii Emagic Concerts SRL, in suma totala de 695.021 de lei", se precizeaza in raport.

In urma verificarilor s-a mai constatat ca bugetul de servicii de promovare a fost stabilit in realitate de societatea Emagic Concerts SRL, prin propunerea de parteneriat, iar devizul estimativ a fost fundamentat pe aceeasi propunere de parteneriat.

Corpul de Control al premierului a mai constatat ca singurul contract de publicitate si promovare incheiat in nume propriu de societatea Emagic Concerts SRL in anul 2011 a fost cel cu MDRT. In plus, in procesul verbal de receptie incheiat dupa eveniment au fost consemnate date nereale, in sensul ca materialele publicitare apareau ca livrate integral, desi unele nu au ajuns in posesia beneficiarului.

In raport se mai mentioneaza ca a fost sesizata Directia Nationala Anticoruptie cu privire la faptele care ar putea intruni elementele constitutive ale unor infractiuni.