"Coalitia pentru Familie" anunta strangerea a peste 1,3 milioane de semnaturi in vederea modificarii Constitutiei

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 3 februarie 2016, 18:38 Actualitate | Esenţial


Constitutia Romaniei
Foto: Agerpres
"Coalitia pentru Familie" a adunat pana in prezent peste 1.350.000 de semnaturi in favoarea proiectului de lege pentru revizuirea Constitutiei in sensul definirii casatoriei ca fiind uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie, potrivit unei informatii publicate miercuri pe pagina de Facebook a coalitiei si confirmata de presedintele comitetului de initiativa, Mihai Gheorghiu, scrie Agerpres.

Pana pe 20 ianuarie, "Coalitia pentru Familie" anunta strangerea a 825.000 de semnaturi. Mihai Gheorghiu preciza, la momentul respectiv, intr-o conferinta de presa, ca se doreste strangerea unui numar de semnaturi mai mare decat cel prevazut de lege pentru ca acestea sa devina "un semnal, o marturisire, o atentionare a tuturor factorilor politici si guvernamentali" privitoare la importanta subiectului si necesitatea de a proteja familia prin inscrierea definitiei casatoriei in articolul 48 alineat 1 din Constitutia Romaniei.

Proiectul de lege propus revizuieste articolul 48, alineat 1 din Constitutia Romaniei astfel: "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor". Proiectul de lege, expunerea de motive si avizul Consiliului Legislativ au fost publicate in Monitorul Oficial, pe data de 25 noiembrie 2015.

Comitetul de initiativa este format din 16 membri si este multiconfesional: ortodocsi, catolici, greco-catolici, baptisti si penticostali.

Din "Coalitia pentru Familie" fac parte 23 de asociatii si ONG-uri, precum Asociatia "Parinti pentru ora de Religie", Asociatia "Alianta Familiilor din Romania", Asociatia Familiilor Catolice din Romania "Vladimir Ghika", Asociatia PRO VITA - filiala Bucuresti, Asociatia "Familia Traditionala" etc.

Potrivit datelor furnizate de "Coalitia pentru Familie", dintre tarile europene 13 permit casatoria intre persoane de acelasi sex, dintre care 12 prin lege, iar una prin Constitutie (Irlanda). Celelalte tari recunosc doar casatoria barbat - femeie, dintre care 16 o protejeaza prin Constitutie. De asemenea, in ultimii patru ani, in Europa, au avut loc cinci referendumuri nationale pe tema casatoriei si a familiei.

Revizuirea Constitutiei Romaniei poate fi facuta daca este sustinuta "de cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot" (art. 150 din Constitutia Romaniei). Cetatenii care initiaza revizuirea Constitutiei trebuie sa provina din cel putin jumatate din judetele tarii, iar in fiecare din aceste judete sau in municipiul Bucuresti trebuie sa fie inregistrate cel putin 20.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative. Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptata de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere. Daca prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, hotarasc cu votul a cel putin trei patrimi din numarul deputatilor si senatorilor. Revizuirea este definitiva dupa aprobarea ei prin referendum, organizat in cel mult 30 de zile de la data adoptarii proiectului sau a propunerii de revizuire.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5263 vizualizari

 • -1 (33 voturi)    
  nu am încredere in nimic inițiat de biserica (Miercuri, 3 februarie 2016, 18:48)

  Alex1512 [utilizator]

  Vă rog frumos sa imi explicați care este diferența dintre o familie formată de un barbat și o femeie si doua persoane de același sex, in afară de cele biologice, evident.
  • +3 (15 voturi)    
   Metoda reducerii la absurd (Miercuri, 3 februarie 2016, 21:07)

   accidutzu13 [utilizator] i-a raspuns lui Alex1512

   Hai sa presupunem ca toate 'familiile' din Romania sunt gay si pentru o suta de ani raman toate gay.
   Rezultatul? In anul 2116 Romania nu va mai exista pentru ca toti vom fi morti. Cine sa faca copii?
   • -4 (12 voturi)    
    Stii matematica? Se pare ca nu! (Miercuri, 3 februarie 2016, 22:51)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui accidutzu13

    Tocmai de aia se foloseste metoda reducerii la absurd, ca sa se dovedeasca faptul ca si in acel caz teoria e adevarata. Ca si in cazul tau: nu exista copii facuti in afara casatoriei? Deci tot se vor face copii. QED! Sa nu mai spun de statistici, care arata clar ca rata natalitatii nu de asta e influentata. Dar pentru asta e drept, trebuie sa mai citesti si altele, nu numai biblia.
   • 0 (2 voturi)    
    vb prostii (Joi, 4 februarie 2016, 6:55)

    danut lupascu [utilizator] i-a raspuns lui accidutzu13

    aici e vb de alta discutie,
   • +1 (5 voturi)    
    homosexualitatea exista la animale, homofobia nu (Joi, 4 februarie 2016, 10:47)

    CC_CC [utilizator] i-a raspuns lui accidutzu13

    Ai niste link-uri credibile care sa confirme tot ce ai spus acolo?
    De ce homosexualitatea & bisexualitatea exista la toate speciile de mamifere si homofobia doar la oameni?
    Ai un doctorat in genetica si ai studiat cele 25.000 de gene din ADN-ul uman si ai publicat o teza care a fost confirmata de cercetatorii din domeniu si nu stiam?
    http://www.bbc.com/news/magazine-26089486
    https://gawrylyta.files.wordpress.com/2011/11/allan_20pease_20-_20de_20ce_20barbatii_20se_20uita_20la_20meci_20si_20femeile_20se_20uita_20in_20oglinda.pdf

    Setul de gene care te face gay/bi exista in 10% din populatie dar el se activeaza la 5-7% din populatie in functie de procentajul de hormonii din burta mamei (testosteron,estrogen,etc) care intra in actiune dupa saptamana 6 de sarcina. Pana in saptamana 6 esti generic femeie. Acesta determina evolutia centrului imprecherii care da orientarea sexuala: hetero, bi, gay. Pt comportament (masculin, feminin, trans) e vb de alt centru.

    E posibil ca homosexualitatea si bisexualitatea sa aiba urmatoarele argumente evolutioniste?
    1. Reducerea violentelor intre masculi in caz ca se nasc mai multi masculi decat femele.
    2. Surorile fratilor homosexuali sa fie mai fertile.
    3. Femeile sunt atrase de barbatii care au si trasaturi feminine pt ca sunt indicator al empatiei fata de potentialii copii? In caz ca acest set de gene are efecte pozitive in cazul a 90% din masculi, ele sunt considerate net pozitive pt specie.

    Ei strang semnaturi pt casatoria CIVILA, care nu are nici o legatura cu cea religioasa. Doua persoane adulte care se iubesc si platesc taxele ar trebui sa beneficieze de aceleasi drepturi ca si restul si sa poata decide sa-si imparta bunurile si sa-si poata vizita partenerul la spital in caz de boala. Si nu, testamentul nu e o solutie pt ca este usor atacabil.
    + ca nu am vazut nici o organizatie LGBT in Romania care sa ceara casatorii intre persoane de acelasi sex, cel mult parteneriate, deci BOR se leaga de o falsa problema.
    • +1 (1 vot)    
     noi (Joi, 4 februarie 2016, 19:54)

     Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui CC_CC

     nu suntem animale. Aici era vorba de oameni, nu de animale, deci nu tin "scuzele" de genul asta.
     • 0 (0 voturi)    
      Nu ai dreptate (Joi, 4 februarie 2016, 22:55)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Wildschwein_007

      Omul e un animal, Ca e mai dezvoltat, poate, desi unii nu arata si unii nu ar fi de acord cu asta, mai ales in comparatie cu alte specii din acelasi regn animal, e iarasi alta discutie.
      • 0 (0 voturi)    
       da ma Liviu (Vineri, 5 februarie 2016, 0:44)

       Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

       nu am dreptate pentru ca asa zici tu. Eu nu merg pe curentul materialist, eu merg pe curentul spiritualist. Si da, e cu totul alta discutie.
   • +3 (5 voturi)    
    626.149 de familii monoparentale in RO 2011 (Joi, 4 februarie 2016, 10:50)

    CC_CC [utilizator] i-a raspuns lui accidutzu13

    Valoarea unui om nu e legata de dorinta lui de a avea copii. Alan Turing, celebrul cercetator & matematician britanic
    care a decodat codul Enigma folosit de nazisti nu a avut copii dar valoarea cercetarilor lui sunt inestimabile.
    Luand decizii homofobe vom pierde resurse umane valoroase deoarece homosexualii vor emigra.

    + ca sunt cupluri hetero care nu doresc copii, mai ales datorita economiei.
    ar trebui sa interzicem cuplurilor hetero sa nu faca copii? (ne dorim iar copii decretei care ajung in orfelinate)

    ar trebui sa ne concentram pe rezolvarea problemelor economice.
    Familiile monoparentale nu sunt familii? In RO exista 626.149 de familii monoparentale (14.5% din gospodarii), conform recensamantului din 2011.
    Sau familiile necasatorite dar cu copii. 153.749 de astfel de cupluri.

    http://9gag.com/gag/aOVYVWy

    Si atunci de ce strange BOR semnaturi pt ceva ce nu s-a cerut si tine de partea CIVILA nu de cea religioasa?
    Ca sa distraga atentia de la adevaratele probleme BOR.
    Faptul ca primeste bani (multi) si nu face nimic ca sa ajute oamenii.
    Faptul ca conducerea BOR nu ajuta putinii preoti buni (oameni buni) care chiar doresc sa ajute.
    Faptul ca increderea in BOR a scazut dupa ce patriarhul a avut coloana "oficiala" desi nu are voie (apropo, Oprea a plecat. patriarhul pe cand?) & ca nu i-a pasat de saracii oameni arsi la Colectiv.
    Asa ca se leaga de o tinta facila: homosexualii, tapul ispasitor.
    Nu-i vad strangand semnaturi pt oprirea avorturilor, divorturilor, etc. Pt ca ar pierde mai mult capital.
    • 0 (0 voturi)    
     nuca in perete (Joi, 4 februarie 2016, 20:02)

     Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui CC_CC

     chestiile astea cu Biserica, familiile monoparentale, etc nu au absolut nimic de-a face cu ceea ce comenta accidutzu13, ai raspuns usor pe langa. Eu cred ca te folosesti de orice ocazie pentru a strecura "stiinta" care te preocupa pe tine.
     • 0 (0 voturi)    
      Ba tocmai ca are (Joi, 4 februarie 2016, 22:59)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Wildschwein_007

      "accidutzu13" incerca sa demonstreze, si inca incorect, ca familiile gay ar duce la disparitia oamenilor. Ori tocmai asta spune "CC_CC" ca exista si alte familii care nu pot avea copii, dar de le nu se leaga nimeni.
  • +5 (15 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 februarie 2016, 21:27)

   [anonim] i-a raspuns lui Alex1512

  • -9 (13 voturi)    
   Remarca te rog calitatea cititorilor (Miercuri, 3 februarie 2016, 21:42)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Alex1512

   Dau minus ca asa li s-a spus sau cred, dar nu sunt in stare sa dea o explicatie rationala, logica!
   • +5 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 februarie 2016, 22:47)

    [anonim] i-a raspuns lui LiviuX

    • 0 (0 voturi)    
     Am spus eu undeva ca TOATE (Joi, 4 februarie 2016, 14:35)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui

     minusurile nu sunt justificate de un comentariu care sa sustina minusul? Te rog mai citeste o data! Si apoi numara minusurile, numara comentariile lor justificative si vezi rezultatul.
     • 0 (0 voturi)    
      mai poate fi vorba de (Joi, 4 februarie 2016, 16:46)

      Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

      oameni care chiar muncesc si nu au timp sa si explice de ce au dat minus... :-)
      • 0 (0 voturi)    
       Ha! Ha! Ha! (Joi, 4 februarie 2016, 17:19)

       LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Wildschwein_007

       Grozav muncesc daca au timp sa citeasca ce se comenteaza, sa dea minus, dar nu sa si explice de ce! Oricine poate gresi, de ce sa nu-i arati ce e gresit? Dar cred mai dergraba ca fac asa pentru ca nu au argumente sa contrazica ce se spune!
       • 0 (0 voturi)    
        pai da (Joi, 4 februarie 2016, 20:04)

        Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

        ar fi urat din partea lor sa dea cu minusul si sa fuga :-) Eu de obicei scriu clar de ce si cum.
        • 0 (0 voturi)    
         Exact! Si eu la fel (Joi, 4 februarie 2016, 22:10)

         LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Wildschwein_007

         TOTDEAUNA cand dau un minus si comentez de ce. La urma urmei, stiu ca si eu pot gresi, de ce sa nu mi se spuna ce am gresit, si daca consider ca are dreptate imi cer scuze, daca nu spun de ce nu sunt de acord cu ce spune el. Evident la plus nu are sens sa comentezi pentru ca asta doar inseamna ca esti de acord.
  • +5 (15 voturi)    
   Ti-ai raspuns singur... (Miercuri, 3 februarie 2016, 21:43)

   echidistantul_ [utilizator] i-a raspuns lui Alex1512

   Sau intreab-o pe mama ta cum te-a alaptat, si daca tatal tau putea face lucrul asta.
   • -4 (14 voturi)    
    Destept raspuns!!! (Miercuri, 3 februarie 2016, 22:47)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

    Ca si al lui "vizitiug" de altfel.
    1. A spus clar: "in afara de cele biologice". Stiti sa cititi? Numai astea cinteaza la voi?
    2. Sunt atatea mame care nu pot alapta si totusi au copii excelenti! Nici de asta nu ai auzit?
   • 0 (4 voturi)    
    barbatii pot alapta dpdv fizic (Joi, 4 februarie 2016, 10:33)

    CC_CC [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

    http://www.livescience.com/45732-can-men-lactate.html
    barbatii pot alapta din punct de vedere fizic. doar ca hipotalamusul produce un hormon care inhiba lactatia. daca aceste hormon e oprit, barbatii pot alapta.
    • 0 (0 voturi)    
     cand o sa auzi tu (Joi, 4 februarie 2016, 16:54)

     Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui CC_CC

     de vreun barbat care sa aiba nevoie de "facilitatea". sa ne zici si noua. A! Stai! Lasa, mai bine nu ne mai zi, e ok si fara sa o stim. :-)
     • 0 (0 voturi)    
      Ce legatura are nevoia cu posibilitatea? (Joi, 4 februarie 2016, 17:29)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Wildschwein_007

      Ti s-a aratat clar ca se poate, deci ca "echidistantul_" nu are dreptate. Restul sunt alte discutii...
      • 0 (0 voturi)    
       eu as spune (Joi, 4 februarie 2016, 19:52)

       Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

       ca sunt aberatii. In organismul uman exista zeci de tipuri de hormoni, aflati in proportii diferite in organismul feminin in raport cu cel masculin. O buna parte dintre acesti hormoni de exemplu s-ar transfera in secretia aia pe care unii ar numi-o lapte. Fie si numai din acest punct de vedere, ma indoiesc teribil ca o astfel de "secretie ilegitima" ar avea calitatile laptelui matern de care covarsitoarea si imensa si doboratoarea majoritate am avut parte. Se baga cineva sa evalueze efectele pe termen lung a consumului de catre sugari a unei astfel de secretii mincinoase ca sa zic asa?

       Deci da, poate ca exista posibilitatea, dar ar fi la fel de naturala ca si autoturismele care cresc in copaci si la fel de utila ca televizorul fara ecran, de exemplu.
       • 0 (0 voturi)    
        Deci asa cum spuneam, alte discutii (Joi, 4 februarie 2016, 22:06)

        LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Wildschwein_007

        Care oricum nu au legatura cu subiectul articolului.
        • 0 (0 voturi)    
         i-adevarat ca n-are (Vineri, 5 februarie 2016, 0:47)

         Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

         Incercam doar sa "repar" niste opinii care mi se pareau cam ciudate.
  • +7 (9 voturi)    
   Diferente (Miercuri, 3 februarie 2016, 22:24)

   vizitiug [utilizator] i-a raspuns lui Alex1512

   Alex 1512,
   In afara de diferentele fizice, psihice si de comportament nu este nici o diferenta, evident!
   Altceva ce nu ai mai inteles?
   Daca nici acum nu pricepi, data viitoare iti desenez! Ok?
  • -1 (1 vot)    
   pai bre (Vineri, 5 februarie 2016, 1:06)

   Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui Alex1512

   sa-ti zic. Gandeste-te ca ai fi avut doi tatzi. Nu ai fi avut parte de iubirea si caldura mamei in cazul asta. Ai fi avut parte de doi handralai stangaci carora le-ar fi lipsit orice urma de gratie si finetze in loc sa ai puterea si hotararea unui tata si blandetzea neasemuita a mamei deci. Huh? Ce zici, does it ring the bells? Crezi ca mai erai cu adevarat om in momentul asta daca nu ai fi avut cei doi parinti, asa cum sunt/au fost ei?
 • -3 (13 voturi)    
  Pot strange si 15 milioane, nu are importanta (Miercuri, 3 februarie 2016, 19:41)

  LiviuX [utilizator]

  Nici un stat civilizat nu va accepta o modificare legala, cu atat mai mult constitutionala, daca e discriminatorie. Si daca se va face un sondaj, petitie, ce vreti, ca sa lungam ungurii din tara (sa mai zic de tigani?!) sunt sigur ca se vor strange repede milioane de semnaturi. Asta nu inseamna ca trebuie sa se si faca asa ceva. Majoritatea NU INSEAMNA DICTATURA!
  • +4 (12 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 februarie 2016, 22:43)

   [anonim] i-a raspuns lui LiviuX

   • +1 (3 voturi)    
    moralitatea/normalitatea sunt concepte fluctuante (Joi, 4 februarie 2016, 10:53)

    CC_CC [utilizator] i-a raspuns lui

    moralitatea/normalitatea sunt concepte fluctuante
    nu stiam ca grecii antici au disparut pt ca acceptau homosexualitatea
    • -1 (1 vot)    
     adevarul absolut (Joi, 4 februarie 2016, 16:33)

     Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui CC_CC

     e insa unul singur. Asta conteaza, si nu "adevarul" "stiintific" sau "social".
   • +1 (1 vot)    
    Iar o dai in bara! (Joi, 4 februarie 2016, 14:50)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui

    Care dictatura a minoritatii?? A cerut cineva sa se interzica casatoriile heterosexuale si sa se faca numai homo? Iar daca stii asa ceva, prezinta te rog cazul si documentele aferente, plus cele referitoare la posibilitatea de a se si adopta asa ceva. Vei vedea cu surprindere ca si in cazul in care ai gasi vreun nebun care sa ceara asa ceva, sansele de adoptare sunt practic nule! Asa ca gandeste putin...
    Si bravo, de cand codul civil e superior Constitutiei? Orice lege, cod civil daca vrei, TREBIUE sa respecte Constitutia, nu invers, ar fi aberant.
 • -1 (13 voturi)    
  O mica problema (Miercuri, 3 februarie 2016, 19:44)

  ipolitic [utilizator]

  Care va fi formularea in viitoarea Constitutie? "barbat si femeie.." sau "femeie si barbat"? In ambele cazuri, apare o problema de discriminare permanentizata. Cred ca trebuie organizat un referendum separat pentru a decide in aceasta chestie.Am inceput deja sa strang semnaturi, nevasta si soacra mea au semnat deja.
  • -1 (11 voturi)    
   Or fi semnat ele, dar pentru care varianta? (Miercuri, 3 februarie 2016, 22:31)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   Nu de alta, dar dupa aia trebuie sa modificam modificarea modificarii Constitutiei!
 • -3 (13 voturi)    
  Prioritatile.. (Miercuri, 3 februarie 2016, 20:54)

  Lucian P. [utilizator]

  Bine ca asta ii principala problema in tara asta. Schimbati-o ca pe urma sigur o sa dormiti mai linistiti. Nu conteaza ca 600 de idioti fura o tara intreaga, important e sa fie bine definita casnicia.
  • +3 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 februarie 2016, 22:45)

   [anonim] i-a raspuns lui Lucian P.

   • +3 (5 voturi)    
    e bine afara unde se respecta drepturile? (Joi, 4 februarie 2016, 10:55)

    CC_CC [utilizator] i-a raspuns lui

    In cazul romanilor plecati in vest natalitatea e mai mare (in tarile alea in care drepturile omului se respecta):
    http://www.zf.ro/eveniment/drama-romaniei-cele-mai-ingrijoratoare-statistici-numarul-de-copii-romani-nascuti-in-strainatate-s-a-dublat-rata-natalitatii-este-mai-mare-peste-hotare-14960853

    Deci natalitatea nu are legatura cu faptul ca gayi se casatoresc, ci cu factori economici, urbanizare, etc.
 • +3 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 3 februarie 2016, 21:55)

  [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 1:14)

   [anonim] i-a raspuns lui

  • +1 (5 voturi)    
   barna din ochi.in RO 1 copil moare de bataie lunar (Joi, 4 februarie 2016, 11:02)

   CC_CC [utilizator] i-a raspuns lui

   Nu ne vedem barna din ochi. In RO 1 copil moare din bataie lunar.
   Avem 60.000 de copii institutionalizati. Jumatate incearca sa se sinucida cat sunt in centre. Nu am vazut pe nimeni protestand pt ca se sinucid copii in RO, in propria curte. Dar pt 2 familii din Norvegia da.
   Dupa ce sunt dati afara la 18 ani, 10% chiar reusesc sa se sinucida, 60% comit infractiuni si infunda inchisorile.
   Cati copii din sistemul de protectie din Norvegia se sinucid?
 • -4 (8 voturi)    
  ... (Miercuri, 3 februarie 2016, 23:52)

  Megies [anonim]

  Romania este tara care vrea sa rezolve odata pentru totdeauna "problema" homosexualilor si a altor minoritati care se nasc cu gen neclar. E vina lor ca s-au nascut asa si ca nu se simt ceea ce parintii si doctorii care i-au operat la nastere au hotarat.
  Mai oameni buni, oamenii astia au existat dintotdeauna, atat homosexualii cat si cei ce se nasc cu diferite diformitati de gen. Educati-va putin ca acum aveti internet si convingeti-va singuri. Daca nu prea ati auzit de ei in Romania voastra draga si "normala" este pentru ca aceste persoane se ascund de rusinea la care sunt condamnate de catre societate in caz ca se afla ca sunt diferite fata de majoritatea covarsitoare a "normalilor".
  Dar realitatea este ca ei asa s-au nascut. O sa-l acuzati pe Dumnezeu acum ca le da voie sa se nasca asa din punct de vedere fiziologic?
  Ei sunt oricum priviti ca sub-oameni, tratati cu scarba, violenta si desconsideratie iar noi acum sa le dam in cap mai mult? De ce va este frica asa de ei? Nu sunt nici macar o religie noua, nu e absolut niciun pericol sa va corupa copiii si sa-i converteasca. Ar vrea sa aiba si ei un amarat de drept sa imparta impreuna o viata si o casa.
  Faptul ca-i tratam ca pe niste ciudatenii nu o sa ne faca mai buni nici pe noi si nici pe ei.
  Uitati-va putin si vedeti in ce tari e lumea de acord cu voi, adica sa-i vanam cat putem de mult. In toate tarile in care majoritatea sunt musulmani. Acolo chiar ii omoara cu pietre si-i arunca de pe stanci. Si cu ce le ajuta chestia asta? Ca Dumnezeul lor nu le apreciaza gesturile si nu-i scoate din saracia in care sunt.
  • 0 (6 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 4 februarie 2016, 1:01)

   NL [anonim] i-a raspuns lui Megies

   • -1 (3 voturi)    
    imparatul Roman Nero s-a casatorit cu barbati (Joi, 4 februarie 2016, 11:05)

    CC_CC [utilizator] i-a raspuns lui NL

    imparatul Roman Nero s-a casatorit cu barbati
    • +1 (1 vot)    
     Nero (Joi, 4 februarie 2016, 19:35)

     Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui CC_CC

     NU era un model de comportament pentru nimeni. Deci mai usor cu "dovezile" astea.
  • 0 (4 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 februarie 2016, 1:25)

   [anonim] i-a raspuns lui Megies

   • +2 (4 voturi)    
    626.149 de familii monoparentale (Joi, 4 februarie 2016, 11:07)

    CC_CC [utilizator] i-a raspuns lui

    Familiile monoparentale nu sunt familii? In RO exista 626.149 de familii monoparentale (14.5% din gospodarii), conform recensamantului din 2011.
    Sau familiile necasatorite dar cu copii. 153.749 de astfel de cupluri.
    Ei strang semnaturi pt casatoria CIVILA, care nu are nici o legatura cu cea religioasa. Doua persoane adulte care se iubesc si platesc taxele ar trebui sa beneficieze de aceleasi drepturi ca si restul si sa poata decide sa-si imparta bunurile si sa-si poata vizita partenerul la spital in caz de boala. Si nu, testamentul nu e o solutie pt ca este usor atacabil.
    + ca nu am vazut nici o organizatie LGBT in Romania care sa ceara casatorii intre persoane de acelasi sex, cel mult parteneriate, deci BOR se leaga de o falsa problema. Daca aveti dvs un link oficial de la vreo organizatie LGBT din RO care cere casatorie, as vrea sa-l vad. (Nu trebuie sa cautati mult, doar 3 organizatii exista, si doar una are vechime (Accept romania)).
    Normal e doar majoritar si nu este neaparat egal cu bun sau rau. Ci doar majoritar. Si se schimba in timp.
    Nu cred ca grecii si romanii au disparut pt ca au tolerat homosexualitatea.
    Imparatul Roman Nero s-a casatorit cu barbati.
    In cazul romanilor plecati in vest natalitatea e mai mare (in tarile alea in care drepturile omului se respecta):
    http://www.zf.ro/eveniment/drama-romaniei-cele-mai-ingrijoratoare-statistici-numarul-de-copii-romani-nascuti-in-strainatate-s-a-dublat-rata-natalitatii-este-mai-mare-peste-hotare-14960853
    Valoarea unui om nu e legata de dorinta lui de a avea copii. Alan Turing, celebrul cercetator & matematician britanic
    care a decodat codul Enigma folosit de nazisti nu a avut copii dar valoarea cercetarilor lui sunt inestimabile.
    Luand decizii homofobe vom pierde resurse umane valoroase deoarece homosexualii vor emigra.
    http://9gag.com/gag/aOVYVWy
    Si atunci de ce strange BOR semnaturi pt ceva ce nu s-a cerut si tine de partea CIVILA nu de cea religioasa?
    Ca sa distraga atentia de la adevaratele probleme BOR.
   • 0 (2 voturi)    
    Lasa-l pe dumnezeu ca iar o dai in bara! (Joi, 4 februarie 2016, 14:56)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui

    Cum arata familia dupa el? Ca din cate stiu, ca sa apara oamenii, Eva a trebuit sa se culce cu proprii ei fii, toata familia lor de fapt au facut sex intre ei, pentru simplul motiv ca altii nu existau. Asa ca las-o mai moale...
    • 0 (0 voturi)    
     ma risc (Vineri, 5 februarie 2016, 0:52)

     Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

     sa dau si io o replica aicea. Creatia lui Adam si a Evei trebuie citita simbolic. A fost scris asa ca sa inteleaga tot omu' de pe vremuri. Realitatea se pare ca e infinit mai complexa, implica ciclurile Creatiei, ritmul numarului 7, si alte minunatii. Dar asta deja intra pe taramul cercetarii spirituale (NU filozofie). Si da, cum ziceai mai sus intr-un cometariu, asta e din nou alta poveste.
 • +2 (4 voturi)    
  a fim realistii (Joi, 4 februarie 2016, 6:57)

  danut lupascu [utilizator]

  aceste semanturi sunt stranse, fara ca majoritatea sa constietizeze de fapt ce semneaza,
  • 0 (0 voturi)    
   da (Joi, 4 februarie 2016, 16:26)

   Wildschwein_007 [utilizator] i-a raspuns lui danut lupascu

   toti is prosti, numa tu esti destept.
 • -1 (1 vot)    
  BORistan si noaptea mintii (Joi, 4 februarie 2016, 18:52)

  Parzivall [utilizator]

  The New Dark Ages in progress.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by