Primarul localitatii dambovitene Ulmi, Varzaru Nicolae, a fost condamnat la trei ani cu inchisoare in cazul fetitei care a murit in 2012, dupa ce a cazut intr-o hazna din curtea scolii, informeaza Agerpres. Decizia instantei nu este definitiva.

"In baza art. 192 alin. 2 cod penal cu aplicarea art. 5 cod penal, condamna pe inculpatul Varzaru Nicolae la 3 ani inchisoare. In baza art. 67 alin. 1 cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsa complementara, pe o perioada de 3 ani, exercitarea drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g , k cod penal. In baza art. 65 alin. 1 cod penal, interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b,g,k cod penal, a caror exercitare a fost interzisa ca pedeapsa complementara. In baza art. 35 alin. 2 din Legea nr. 10/1995 modif. cu art. 5 cod penal, art. 136 alin. 2 cod penal si art. 137 alin. 4 lit. c cod penal, condamna pe inculpata persoana juridica S. C. Diana - S.R.L., administrator judiciar al acesteia fiind Cabinetul Individual de practician in Insolventa 'Constantin Iulian', cu sediul in ... cu punctul de lucru in municipiul ..., la 60.000 lei amenda (200 zile a cate 300 lei/zi amenda)", se arata in decizia Judecatoriei Targoviste din data de 2 februarie 2016.

In document sunt prevazute si daune morale pentru familia fetitei. "Obliga pe inculpatul Varzaru Nicolae in solidar cu Primaria Comunei Ulmi, precum si pe inculpata SC Diana SRL, la despagubirea partilor civile, dupa cum urmeaza: 220.000 lei cu titlu de daune morale catre partea civila Ion Marinela, cu domiciliul in comuna ...; 10.000 lei cu titlu de despagubiri materiale catre partea civila Ion Marinela", se mai arata in decizia instantei.

In martie 2012, trei fetite au cazut in hazna, in timpul recreatiei, in curtea unei scoli din Viisoara, comuna Ulmi. Doua au fost scoase de catre un angajat al unitatii de invatamant, un ingrijitor, iar lipsa celei de-a treia eleva a fost observata mai tarziu, cand au fost reluate cursurile si invatatoarea a facut prezenta in clasa.

Datele anchetei aratau, la momentul producerii incidentului, ca cele trei eleve de clasa a doua au iesit in recreatie in curtea scolii, ele se jucau, sareau pe placile din beton care acopereau fosa septica a toaletei, aflata in spatele scolii. La un moment dat, o placa de beton s-a desprins, iar cei trei copii au cazut.

Doua dintre fetite au fost salvate de catre ingrijitorul scolii, iar ulterior, in clasa, cadrele didactice au constatat ca mai lipseste o eleva si au chemat pompierii si Politia sunand la 112. Fetita nu a mai putut fi salvata.