Guvernul a decis miercuri sa suspende pana la 1 septembrie anul acesta aplicarea prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru detinutii care publica lucrari stiintifice, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Dan VoiculescuFoto: danvoiculescu.ro

Dan Suciu a precizat ca s-a decis suspendarea articolului, si nu abrogarea lui, asa cum anuntase ministrul Justitiei, deoarece in urma discutiilor din Guvern s-a decis sa se tina seama si de avizul Consiliului Superior al Magistraturii, care nu a fost de acord cu abrogarea.

Intrebat ce se intampla cu cartile deja scrise de detinuti pana in prezent, Dan Suciu a raspuns: "Nu se mai intampla nimic, nu mai sunt luate in calcul pentru decizia de obtinere a celor 30 de zile pe baza lucrarilor deja intocmite".

Dan Suciu a a precizat ca ordonanta nu retroactiveaza, dar "din momentul aplicarii evident ca ea isi va produce efectele".

"Daca sunt detalii legate de anumite carti scrise" pana in prezent si care au "un anumit statut, nu stiu sa va raspund".

stire in curs de actualizare