Directia Sanitar -Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Gorj a amendat o ferma din Targu-Jiu pentru ca nu a respectat conditiile de bunastare, respectiv aprovizionarea cu furaje a pasarilor, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aproximativ 35.000 de pui de la firma producatoare de carne de pasare au murit din cauza inanitiei, dupa ce unitatea nu a mai cumparat furaje pentru hranirea acestora, a declarat miercuri seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Targu-Jiu, Nicolae Calescu.

Potrivit sursei citate, societatea a fost amendata de inspectorii DSVSA Gorj cu 1.500 de lei.

"In urma unui apel telefonic, am trimis o echipa formata din doi medici veterinari la Avi Instant in legatura cu o suspiciune ca ar fi murit un numar mare de pui. Pe data de 12 ianuarie 2016, Avi Instant a populat cele doua ferme, respectiv ferma numarul 2 si ferma Preajba, cu 23.000 de mii de pui de o zi, respectiv cu 12.000 de pui. In urma cu 13 zile, societatea a ramas fara furaje pentru hrana puilor. De pe 21 ianuarie, acesti pui nu au mai fost furajati. In urma Notei de control pe care am verificat-o in aceasta dimineata, cei 23.000 de pui din ferma 2 erau toti morti, iar ieri, un numar de 6.173 de pui de la ferma Preajba erau, de asemenea, morti. De ieri pana astazi au murit si restul de pui de la ferma Preajba, deci in jur de 35.000 de pui. Colegii au sanctionat conducerea unitatii cu amenda de 1.500 de lei, acesta este maximul pe care putem sa o aplicam noi", a precizat Nicolae Calescu.

Directorul DSVSA Gorj a mai afirmat ca puii vor fi ambalati in saci menajeri, iar in cursul zilei de miercuri o firma de neutralizare din judetul Dolj ii va prelua pentru distrugere.