Noul Delfinariu din Constanta va fi gata in cateva saptamani, inaugurarea urmand sa aiba loc la sfarsitul lunii februarie, daca lucrurile merg conform planului. Noua cladire va avea o capacitate de 1.300 de locuri, spre deosebire de cea actuala, unde incap numai 300 de persoane. Asa se va rezolva si aglomeratia din timpul sezonului estival, scrie Constanta100%.ro.

Banii pentru modernizarea delfinariului provin de la Consiliul Judetean Constanta, Ministerul Dezvoltarii si fonduri europene.

"S-a anvelopat bazinul ceea ce inseamna ca aceasta va fi functional pe timpul sezonului rece, ceea ce nu se intampla pana acum. El se folosea din iunie pana in octombrie, dupa care biologia delfinilor nu permitea mentinerea lor in bazinul descoperit. Bineinteles ca nici vizitatorii nu puteau sta sa ii vada pe ei in conditiile frigului iernii. Avem doua bazine pentru delfini acum: unul de vara, unul de iarna, ceea ce este si neeconomic, costisitor la intretinere si limiteaza si oferta noastra pentru ca nu putem tine atatea specii de mamifere asa cum ne-am dorit", a declarat directorul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, dr. Adrian Bilba.