Curtea de Apel Cluj a anulat o hotarare prin care Consiliul Local Pojorata punea la dispozitia Consiliului Judetean Suceava un teren de 9 hectare pentru constructia unei gropi de gunoi in Pasul Mestecanis, potrivit Gandul.info.

Groapa de gunoi ecologica, pe pasul MestecanisFoto: Catalin Dumitrescu

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Cluj a admis, la sfarsitul saptamanii trecute, recursul declarat de mai multe persoane din Pojorata impotriva unei decizii a Tribunalului Suceava din 2015, care daduse dreptate administratiei locale din Pojorata.

Curtea de Apel Cluj a dispus casarea in intregime a deciziei Tribunalului Suceava.

Decizia este definitiva si executorie.

Unde era plasata groapa de gunoi

Autoritatie voiau sa construiasca aceasta groapa in judetul Suceava, aproape de varful unuia dintre cele mai frumoase pasuri montane din tara, pasul Mestecanis (1086 m).

Aici urmau sa fie aduse toate gunoaiele menajere din zona montana a judetului Suceava.

Contractul a fost semnat in ianuarie 2013 cu asocierea dintre firma austriaca Bilfinger Baugesellschaft mbH si compania romaneasca SC Concret Construct AG SRL, costa peste 27 de milioane de lei fara TVA si, impreuna cu un alt depozit de deseuri din localitatea suceveana Moara, face parte dintr-un proiect mai mare denumit "Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Suceava", proiect finantat din fonduri Europene.

"Depozitul de deseuri de la Pojorata" avea prevazuta o capacitate de 350.000 de tone, suficient de mare incat sa asigure necesarul de depozitare a gunoaielor din judet cel putin pana in 2037.

Citeste aici: