Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, sustine ca acoperisul celui mai mare stadion din tara, Arena Nationala, respecta normele europene si are toate aprobarile necesare. Stadionul a fost inchis dupa incendiul de la Colectiv, din 30 octombrie, din cauza acoperisului retractabil care nu are avizul ISU.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"E o poveste chestia asta cu acoperisul. Este facut dupa normele europene. Firma pe care am gasit-o acolo a lucrat foarte bine, nu au existat niciun fel de discutii, toate aprobarile au fost luate din timp. Ca nu corespund standardele europene cu standardele noastre in materie de acoperis, e posibil. Oricum e in garantie", a spus Oprescu luni dimineata cand si-a reluat activitatea de medic chirurg la spitalul Universitar dupa ce magistratii i-au inlocuit masura arestului la domiciliu cu controlul judiciar in dosarul in care este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat.

"Toate prerogativele au fost puse in functiune cand UEFA a venit si a cercetat loc de loc. Scarile, am facut exerctii de evacuare (...). Are aprobari de la centrul de meteorologei de la Munchen. Dar, ca de obicei, in urma nenorocirii de la Colectiv, noi suflam si in iaurt", le-a mai spus Sorin Oprescu jurnalistilor care il asteptau la spital.

Primarul general interimar al Bucurestiului, Razvan Sava, declarase recent ca Arena Nationala nu poate primi avizul ISU pentru ca acoperisul retractabil nu poate fi omologat in Romania. Edilul a explicat ca, in momentul in care s-a facut proiectul Arenei Nationale, acoperisul ar fi trebuit sa fie fix, din tabla. Insa proiectul a fost schimbat si s-a decis ca acoperisul sa fie mobil, asa ca ar fi trebuit schimbat si proiectul. Noul proiect ar fi trebuit sa obtina avizul ISU.

Arena Nationala a costat 234 de milioane de euro si a fost inaugurata in 2011. De atunci, acoperisul a cedat de mai multe ori.