Europarlamentarul Siegfried Muresan publica, pe pagina sa de Facebook, fotografii de la standul Romaniei de la Fespo Zurich 2016, cel mai mare targ international de vacante si calatorii din Elvetia, insotite de comentariul: "Incredibil! O masa cu 10 pliante la propriu, un afis si doua manechine hidoase din plastic imbracate in niste imitatii de costume populare, care nu au nimic, dar nimic in comun cu portul traditional romanesc???" Europarlamentarul cere Guvernului "sa dispuna imediat o ancheta la ANT, care sa identifice responsabilii pentru o astfel de prezentare a tarii noastre la un targ international de turism si ca acestia sa fie imediat trasi la raspundere. Pana atunci, chiar astazi se impune demisia conducerii Autoritatii Nationale pentru Turism, care este platita din bani publici ca sa promoveze tara noastra ca destinatie turistica, dar ne-a facut de rusine in ochii elvetienilor si ai intregii lumii. Asa ceva nu poate fi trecut cu vederea!

HotNews.roFoto: Hotnews

"Asa se prezinta Romania la cel mai mare targ international de vacante si calatorii din Elvetia. Am gasit aseara pe internet fotografiile de mai jos facute la Fespo Zurich 2016 in standul amenajat de Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT), adica de statul roman. De pe pagina de internet a ANT, aflata in subordinea Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (potrivit datelor de pe propriul site, actualizate pentru ultima oara la 11 martie 2015) aflam ca Romania participa la targul international Fespo Zurich 2016, in perioada 28 - 31 ianuarie, cu un stand de 20 mp. Tot in comunicatul ANT ni se mai spune ca ", scrie Siegfried Muresan.

"Cum era de asteptat, cautand pe Google, nu gasesti nici macar o stire despre standul Romaniei de la Fespo Zurich 2016 nici in presa de limba engleza si nici in cea de limba germana, ci doar o singura stire in limba romana publicata de agentia noastra nationala de presa, Agerpres. Atat. Decat asa o participare, mai bine Romania ar fi lipsit de la aceasta expozitie! Autoritatea Nationala pentru Turism strica pur si simplu promovarea care s-a facut pana acum tarii noastre din fondurile europene, dar si din proprii bani de investitii ai operatorilor privati din turism. Daca nu avem bani sa ne prezentam asa cum trebuie la cele mai importante targuri internationale pentru unul dintre domeniile cu cel mai mare potential de dezoltare, turismul romanesc, mai bine participam la un sigur astfel de eveniment, dar o facem decent, sau mai bine nu mergem niciunde", incheie Siegfried Muresan.