Desi valorile termice vor marca o scadere in majoritatea zonelor, acestea se vor mentine in general mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Vineri

In tara, cerul va avea innorari si temporar vor cadea precipitatii local in nord-vestul, nordul, centrul si estul tarii si izolat in rest. Vor fi ploi, dar la munte vor predomina ninsorile, ce isi vor face aparitia trecator si in Maramures, Transilvania si in Subcarpatii Moldovei.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 13 grade, iar cele minime intre -5 si 4 grade. In zonele joase de relief, pe arii restranse va fi ceata.

In capitala, cerul va fi variabil, cu innorari mai ales noaptea, cand trecator va ploua slab. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 6...7 grade, iar cea minima va fi de 0...2 grade.

Sambata, in tara

Valorile termice vor fi mai ridicate fata de cele normale pentru sfarsitul lunii ianuarie, cu maxime cuprinse intre 2 si 12 grade, cele mai mari valori urmand a se inregistra in dealurile din sud-vestul si nord-estul tarii.

In cursul zilei, cerul va fi variabil spre senin exceptand zonele joase de relief, cu precadere din vestul, sudul si centrul tarii, unde se va semnala nebulozitate joasa si ceata, izolat persistenta, asociata trecator cu burnita.

Noaptea vor fi innorari temporare si izolat precipitatii slabe, mixte in vest si nord-vest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in special pe crestele montane.

Temperaturile minime se vor situa intre -4 si 4 grade, mai coborate in depresiuni pana spre - 8 grade.