Daniel Funeriu, care locuieste acum in Strasbourg, a trimis sefului Lufthansa o scrisoare ironica in care ii semnaleaza ca pe cursele companiei aeriene sunt in germana, engleza si rusa, si ii sugereaza ca in locul celei din urma sa fie folosita limba romana, cu accent moldovenesc.

HotNews.roFoto: Hotnews

Funeriu spune, in scrisoarea publicata si pe contul sau de Facebook, ca a fost multumit pana acum de companie dar ca intr-un zbor recent spre Chisinau a remarcat o “eroare destul de serioasa", care ar putea sa supere pe unii dintre cetatenii R. Moldova.

Fostul ministru spune ca folosirea limbii ruse ar putea sa multumeasca unele persoane importante, precum Vladimir Putin, “dar cei mai multi cetateni moldoveni vor ramane perplecsi.”

El ii spune sefului Lufthansa ca se pot folosi si anunturile inregistrate folosite pentru traseele spre Romania, dar subliniaza ca “el, personal, ar prefera o versiune cu un pic de accent moldovenesc”.

In post-scriptum-ul scrisorii, el recurge iar la ironie: “I-am intrebat pe amabilii insotitori de zbor despre asta, dar cum ei traiau cu impresia ca zboara spre Bielorusia nu am insistat, pentru a nu contrazice cursurile de geografie pe care le-au primit”.