Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

[P] Sectorul 3, cel mai verde din Bucuresti

de     Smile Media
Joi, 28 ianuarie 2016, 10:22 Actualitate | Esenţial

Robert Negoita
Foto: Hotnews
Spatiile verzi au fost, inca de la inceputul mandatului, o prioritate pentru actuala conducere a Primariei Sectorului 3. In ultimii trei ani, suprafata verde a sectorului a crescut la valoarea de peste 23 mp pe cap de locuitor. Actiunile Primariei Sectorului 3 au determinat prestigioasa revista "Forbes" sa declare Sectorul 3 "cel mai verde sector din Bucuresti".

"Un oras mai verde inseamna un oras care arata mai bine si, cel mai important, un oras cu oameni mai sanatosi. De aceea, noi am derulat constant programe care au avut ca scop dezvoltarea si conservarea spatiilor verzi. Astfel, in ultimii trei ani si jumatate, suprafata spatiilor verzi a fost intretinuta si extinsa. De asemenea, terenurile au fost degajate de corpuri straine si au fost plantati arbori si arbusti noi, precum si o mare varietate de flori sezoniere", a declarat Robert Sorin Negoita, primarul Sectorului 3.

Din 2012 si pana in prezent au fost plantati aproximativ 12.000 de platani de-a lungul marilor artere din Sectorul 3, in zone intens circulate: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Bdul. Unirii, Baba Novac, Campia Libertatii, Trapezului, Nerva Traian si Octavian Goga. Alegerea platanului a fost justificata de calitatile acestui arbore: rezistenta la temperaturi extreme, longevitatea crescuta si adaptabilitatea la poluare.

De asemenea, o parte importanta a acestui proiect a fost amenajarea spatiilor verzi din jurul blocurilor. Pe langa faptul ca a fost si este in continuare o solicitare venita din partea proprietarilor de apartamente, a fost si un prilej de a curata si moderniza toate aceste spatii si de a inlatura vegetatia bolnava. Toate aleile care au fost reamenajate erau cai de acces direct pe pamant sau foarte deteriorate, intens folosite, si care produceau foarte multa mizerie.

Activitatea Primariei Sectorului 3 a avut efectul scontat, astfel incat, la finalul anului trecut, s-a reusit cresterea suprafetei de spatiu verde/cap de locuitor pana la valoarea de peste 23 mp, standard care este impus de programele europene de mediu si este monitorizat atat de institutiile de mediu abilitate la nivelul Capitalei, cat si de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Material sustinut de Siemens

"Comorile" detinute de primarii: cum pot fi folosite marile baze de date pentru a imbunatati serviciile oferite cetatenilor. Studiu de caz City Pulse

Brasovul si orasul Aarhus din Danemarca au luat parte timp de trei ani la un proiect inedit de cercetare - City Pulse, finantat de Uniunea Europeana. Pe scurt, scopul proiectului a fost sa colecteze si sa coreleze cat mai multe date despre cele doua orase, iar pe baza acestora primariile sau companiile sa dezvolte aplicatii gratuite care sa imbunatateasca serviciile oferite cetatenilor.

4470 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă