Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

[P] Sectorul 3, cel mai verde din Bucuresti

de     Smile Media
Joi, 28 ianuarie 2016, 10:22 Actualitate | Esenţial

Robert Negoita
Foto: Hotnews
Spatiile verzi au fost, inca de la inceputul mandatului, o prioritate pentru actuala conducere a Primariei Sectorului 3. In ultimii trei ani, suprafata verde a sectorului a crescut la valoarea de peste 23 mp pe cap de locuitor. Actiunile Primariei Sectorului 3 au determinat prestigioasa revista "Forbes" sa declare Sectorul 3 "cel mai verde sector din Bucuresti".

"Un oras mai verde inseamna un oras care arata mai bine si, cel mai important, un oras cu oameni mai sanatosi. De aceea, noi am derulat constant programe care au avut ca scop dezvoltarea si conservarea spatiilor verzi. Astfel, in ultimii trei ani si jumatate, suprafata spatiilor verzi a fost intretinuta si extinsa. De asemenea, terenurile au fost degajate de corpuri straine si au fost plantati arbori si arbusti noi, precum si o mare varietate de flori sezoniere", a declarat Robert Sorin Negoita, primarul Sectorului 3.

Din 2012 si pana in prezent au fost plantati aproximativ 12.000 de platani de-a lungul marilor artere din Sectorul 3, in zone intens circulate: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Bdul. Unirii, Baba Novac, Campia Libertatii, Trapezului, Nerva Traian si Octavian Goga. Alegerea platanului a fost justificata de calitatile acestui arbore: rezistenta la temperaturi extreme, longevitatea crescuta si adaptabilitatea la poluare.

De asemenea, o parte importanta a acestui proiect a fost amenajarea spatiilor verzi din jurul blocurilor. Pe langa faptul ca a fost si este in continuare o solicitare venita din partea proprietarilor de apartamente, a fost si un prilej de a curata si moderniza toate aceste spatii si de a inlatura vegetatia bolnava. Toate aleile care au fost reamenajate erau cai de acces direct pe pamant sau foarte deteriorate, intens folosite, si care produceau foarte multa mizerie.

Activitatea Primariei Sectorului 3 a avut efectul scontat, astfel incat, la finalul anului trecut, s-a reusit cresterea suprafetei de spatiu verde/cap de locuitor pana la valoarea de peste 23 mp, standard care este impus de programele europene de mediu si este monitorizat atat de institutiile de mediu abilitate la nivelul Capitalei, cat si de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

4441 vizualizari

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri