Informatiile despre posibile focuri de arma trase marti intr-un centru medical al Fortelor Navale americane din San Diego (California, sud-vestul Statelor Unite) par sa fie o alarma falsa, a declarat comandantul spitalului, transmite agentia DPA, citata de Agerpres.

Căpitanul Curt Jones a declarat presei că "nu am găsit absolut nimic care să indice că s-au tras focuri" în centrul medical militar.

Poliția, echipe SWAT și pompieri militari au răspuns la un apel după ce o persoană ar fi auzit într-o clădire administrativă a spitalului focuri de armă trase în jurul orei 8 dimineața (16.00 GMT).

Spitalul a postat un buletin de urgență pe social media anunțând că o persoană sau mai multe au tras focuri de armă în clădirea spitalului #26.

"Toate persoanele din interior sunt sfătuite să fugă, să se ascundă sau să lupte", potrivit buletinului.

Clădirea a fost cercetată amănunțit și nu s-a găsit nicio dovadă care să sugereze că au fost trase focuri de armă, a mai declarat Jones.

Dar el a apărat răspunsul autorităților insistând că spitalul a luat astfel de informații "foarte în serios" datorită prevalenței incidentelor armate reale în întreaga țară, adaugă DPA.