Alimente expirate si lipsa avizelor ISU se numara printre neregulile depistate in urma controalelor la centrele de plasament pentru copii si caminele pentru batrani, a declarat, marti, la Romania TV, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ana Costea, scrie Agerpres.

"Am declansat inca din noiembrie anul trecut doua tipuri de controale, nu doar la centrele de plasament, ci la tot ceea ce inseamna camine de batrani, centre de plasament pentru copii, persoane cu dizabilitati. Pe de o parte, controale referitoare la conditiile in care sunt tratati beneficiarii acestui tip de ingrijire, iar, pe de alta parte, este un control care priveste evaluarea personalului, modul in care a fost selectat personalul care se ocupa de ingrijirea acestor categorii de persoane....Am efectuat controale pana acum in trei judete si in doua sectoare ale Bucurestiului. Controalele sunt dispuse a se efectua in toata tara, deci la nivel national. Nu am sa pot sa va spun care sunt controalele pentru ca as prejudicia pana la urma acest demers, dar pot sa va dau cateva exemple pentru telespectatorii dumneavoastra: pe langa alimente perisabile care au fost descoperite ca fiind expirate, o alta problema care a fost descoperita a fost lipsa avizelor ISU", a spus Ana Costea.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, Ana Costea, a dispus, la finalul lunii noiembrie, declansarea unei ample actiuni de control la cei 2.387 furnizori de servicii sociale acreditati in acel moment.

Actiunea avea drept scop verificarea modalitatii in care sunt indeplinite standardele de calitate pentru fiecare tip de serviciu social.

Controlul este coordonat de Ministerul Muncii cu implicarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Dizabilitati (ANPD) si Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), urmand ca rezultatele sa fie comunicate public.