Miercuri, vremea va continua sa se incalzeasca, mai ales in zonele de deal si de munte, astfel in majoritatea regiunilor valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice sfarsitului de ianuarie, informeaza Angentia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Cerul va fi temporar noros si vor cadea precipitatii mixte, pe arii restranse la munte si predominant sub forma de ploaie in Maramures, Transilvania si Moldova. In zonele joase de relief, mai ales dimineata si noaptea, local, va fi ceata, trecator asociata cu burnita sau ploaie slaba. Vor mai fi conditii de producere a poleiului.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte si pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, intre 0...2 grade in zonele cu ceata persistenta si 11...13 grade in dealurile subcarpatice din sud si est, iar cele minime se vor situa, in general, intre -6 si 4 grade.

In Bucuresti, cerul va avea innorari, iar mai ales dimineata si noaptea se va semnala ceata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 2 grade, iar cea minima de -1...0 grade.

Joi

Vremea va continua sa se incalzeasca si va deveni calda in cea mai mare parte a tarii, dar indeosebi la deal si la munte.

In cursul zilei cerul va fi variabil, insa spre seara si noaptea se va innora treptat in regiunile nordice, centrale si estice, unde pe arii restranse va ploua slab, iar la munte, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si trecator ninsoare.

In zonele joase, mai ales din vest si centru, se va semnala nebulozitate joasa sau ceata, posibil persistenta si asociata cu burnita. Cu totul izolat vor mai fi conditii de polei.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, dar trecator si in sud-vestul si nord-estul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2...3 grade in zonele cu ceata persistenta si 13...15 grade in dealurile subcarpatice din sud si est, iar cele minime se vor situa, in general, intre -3 si 5 grade.