Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani a predat marti Institutului National de Expertize Criminalistice raportul expertizei judiciare efectuata in cazul incendiului din Clubului Colectiv din Bucuresti, a declarat, pentru Agerpres, directorul INSEMEX, George Artur Gaman.

INSEMEX Petrosani la Club ColectivFoto: Hotnews

Documentul va fi folosit de Institutul National de Expertize Criminalistice pentru redactarea raportului final referitor la incendiul din Clubul Colectiv, expertiza judiciara efectuata la Petrosani fiind o parte din acesta.

''Sarcina principala este a dansilor (Institutul National de Expertize Criminalistice, n.r.). Ei vor pune datele cap la cap', a explicat directorul INSEMEX Petrosani.

In ceea ce priveste raportul expertizei judiciare realizata la INSEMEX Petrosani, directorul institutului a mentionat ca documentul numara 500 de pagini, la care se adauga anexele. El nu a putut face insa dezvaluiri din raport, mentionand ca de acest aspect se vor ocupa procurorii de la Parchetul General. ''Fara indoiala ca raportul va ajunge public, la un moment dat, cand se va decide acest lucru'', a precizat George Gaman.

INSEMEX a finalizat saptamana trecuta expertiza in cadrul anchetei referitoare la incendiul din Clubul Colectiv, dupa ce in luna decembrie intr-un laborator al institutului a fost realizata o simulare la scara a conditiilor din clubul bucurestean.

Expertiza judiciara a fost realizata in colaborare cu Institutul National de Expertiza Criminalistica, la solicitarea procurorilor Parchetului General.

Specialistii INSEMEX Petrosani au efectuat, pe 16 decembrie 2015, in laborator, o expertiza tehnica a conditiilor din clubul Colectiv, in incercarea de a determina cauzele si modul in care s-a produs incendiul din 30 octombrie 2015.